خشکیدن فرهنگ هرمزگانی در هرمزگان
1 دقیقه خوانده شده
(بابک پارسا)
از دیرباز بزرگان و معلمان هر سرزمین و منطقه ای ، مبلغان تاریخ و فرهنگ کهن آن منطقه بوده اند ، بزرگان از افتخارات گذشته مردم شهرو دیارشان برای کوچکترها میگفتند و معلمان دروس را آمیخته با فرهنگ بومی و منطقه ای هر دیار آموزش میدادند ، امروزه و با رشد جمعیت و توسعه تکنولوژی و پیشرفت نظام آموزشی تعلیم و دروس هر کشور بین شهرهای آن کشور یکسان شده است ، کشور ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و دروسی که در مدارس تعلیم داده میشود یکسان و یکپارچه است ، اما معلمان و مدیران آموزشی هر استان در کنار این همسانی دروس ، از ترویج و زنده نگه داشتن فرهنگ اصیل استان و شهرشان به کوچکترها غافل نیستند و این امر بسیار مهم می باشد چرا که اگر غیر این بود فرهنگ ، آیینها و تاریخ شهرها به فراموشی سپرده میشد .
استان هرمزگان به واسطه دسترسی به آبهای آزاد همواره پذبرای اقوام مختلف ایرانی بوده است ، همه ساله تعداد مهاجرانی که برای زندگی به این استان می آیند رقم قابل توجهی داشته است که البته این مهاجرتها پیشرفت و توسعه اقتصادی نیز برای استان هرمزگان دربر داشته است واین استان را به پایتخت اقتصادی ایران تبدیل نموده است .
وجود جزایر متعدد و زیبا ، سواحل جذاب و هزاران جاذبه گردشگری دیگر این استان را نیز به یک پایگاه تفریحی نیز مبدل کرده است که البته در راس اینها جزایر کیش ، قشم و هرمز قراردارد ، جزایری که همه ساله گردشگران و مسافران بسیاری را در خود جای میدهند .
جزیره کیش ، نگین خلیج فارس ، زیر مجموعه شهرستان بندرلنگه و یکی از شهرهای استان هرمزگان ، با مساحتی بالغ بر نود کیلومترمربع و جمعیتی نزدیک به سی هزار نفر می باشد ، جزیره زیبای کیش جزء مناطق آزاد بوده و سالانه حدود دو میلیون نفر مسافر را در خود جای میدهد .
این جزیره در نقشه کشور ایران جزء استان هرمزگان است و بطور معمول باید زیر نظر سیاستهای استان باشد ، اما چیزی که امروزه شاهد آن هستیم بسیار متفاوت است ، این جزیره زیبا با وجود اینکه از شهرهای استان هرمزگان است اما در اصل هیچ وابستگی به استان هرمزگان ندارد و مدیرانی از دیگر نقاط کشور در این جزیره ساکن و بر این جزیره زیبا مدیریت می کنند ، نکته امیدوار کننده تا چند مدت پیش آموزش و پرورش این جزیره بود ، مکانی حساس که می بایست محلی برای حفظ و ترویج فرهنگ غنی هرمزگانی در بین کودکان و نوجوانان این جزیره باشد و اداره آموزش و پرورش این جزیره زیر مجموعه اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان و با مدیرانی دلسوز بود از دیار هرمزگان که این اداره را مدیریت میکردند .
اما متاسفانه در این اواخر و به صورت آرام آرام شاهد خشکیدن فرهنگ هرمزگانی در هرمزگان یعنی در جزیره کیش هستیم ، مدیرانی که دیگر هرمزگانی نیستند ،و معلمانی که باید زیر نظر این مدیران تدریس کنند ، دیگر خبری از رنگ و بوی فرهنگ هرمزگانی در آموزش و پرورش کیش نیست و طبق شنیدهایمان ( که البته نمیدانیم درست است یا شایعه ) قرار است کلا آموزش و پرورش جزیره کیش از آموزش و پرورش استان هرمزگان جدا شود و زیر مجموعه آموزش پرورش استان تهران بشود ، که البته امیدواریم این شایعه ای بیش نباشد .
اما یک سوال از مدیرکل محترم آموزش و پرورش استان هرمزگان : جناب آقای مدیرکل قطعا حضرتعالی هم این شاعه را شنیده اید ، آیا برای برای پایان دادن به این شایعات کاری کرده اید ؟ آیا از اوضاع فرهنگی حاکم بر مدارس و آموزش و پرورش کیش خبر دارید ؟ آیا از کمرنگ شدن فرهنگ هرمزگانی در مدارس کیش خبر دارید؟