س. خرداد ۹ام, ۱۴۰۲

کشف یک زیر گونه جدید از پروانه ها درکوه لاله زار کرمان

1 دقیقه خوانده شده

با تلاش کارشناس دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی یک زیرگونه جدید از پروانه های در کشور شناسایی و ثبت شد.به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، علیرضا نادری کارشناس دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی در این باره گفت: در ادامه مطالعات فونستیک برای کشف تاکسونهای جدید پروانه در کشور مخصوصا در استان کرمان در اوایل بهار سال ۱۳۹۵ از کوههای لاله زار در این استان بازدیدی به عمل آمد .این منطقه از دوره های یخبندان گذشته هنوز جمعیتهایی از گونه های مختلف را به صورت محدود در خود جای داده است که با گرمتر شدن اقلیم روز به روز محدود تر می شوند.
وی افزود: در این ناحیه از استان با توجه به پوشش گیاهی و ارتفاع مناسب انتظار یافتن گونه های زود پروازی از پروانه ها از خانواده های Pieridae  و Lycaenidae  می رفت که در سفر مزبور همین موضوع به اثبات رسید و جمعیت کوچکی از گونه ای پروانه به نام Anthocharis gruneri  که قبلا تا نیمه شمالی زاگرس یافت شده بود کشف شد که مشخصا تفاوتهای بارزی با سایر جمعیتها و زیر گونه های شناخته شده داشت و لذا تصمیم بر آن شد که این جمعیت تحت عنوان زیر گونه جدیدی برای علم توصیف شود.
نادری‌ یاد آور شد: این تاکسون به افتخار آقای علیرضا زمانی عنکبوت شناس جوان و برجسته کشورمان Anthocharis gruneri zamanii نام گرفت.
گفتنی است: مقاله توصیف این تاکسون جدید توسط علیرضا نادری و پروفسور ورنر باخ از کشور آلمان در مجله پروانه شناسی آپولو در کشور آلمان در اول مرداد ماه سال ۱۳۹۸ منتشر شده است.
 به گفته محمد مدادی مدیرکل موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی، نمونه هولوتیپ تاکسون توصیف شده در مجموعه علمی حشرات واقع در موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخائر ژنتیکی سازمان محیط زیست نگهداری می شود. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *