ش. آبان ۱۰ام, ۱۳۹۹

۵۸ راس گوسفند در بشاگرد دریده شد

1 دقیقه خوانده شده

یک گله گوسفند در روستای درمورت شهرستان بشاگرد  مورد حمله  حیوان وحشی قرار گرفت

به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون

عصر سه شنبه در شبکه های اجتماعی خبر از  حمله پلنگ گرسنه به گله گوسفندان در یکی از روستاهای بشاگرد بوده  ، که  این پلنگ ۵۸ رأس گوسفند را دریده است

رییس شورای اسلامی بشاگردافزود :  این پلنگ هیچ یک از اهالی روستا  را آسیب  نرسانده و لی  در گذشته نیز به دلیل خشکسالی و کمبود طعمه (خوک) برای پلنگ ها شاهد حمله این حیوان به گله گوسفندان در این منطقه بوده ایم

مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان در این خصوص اظهار داشت: پلنگ بیمه بوده و این استان محل زندگی این حیوان است و خسارت وارد شده به دامداران در صورت تایید کارشناسان این اداره کل پرداخت می شود

مجید وفادار  افزود: پلنگ از گونه های در معرض خطر انقراض است که باید برای تداوم بقای آن تلاش شود

وی یادآور شد: اقدام هایی برای شمارش پلنگ با بکارگیری ابزاری همچون دوربین های شکار آغاز شده است تا بتوان تعداد آنها را در استان مشخص کرد

روستای درمورت از توابع بخش مرکزی بشاگرد، ۲۶۰ نفر جمعیت دارد و در ۳۵ کیلومتری مرکز این شهرستان واقع است

شهرستان بشاگرد در ۳۰۰ کیلومتری شرق بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است

کوهستان‌ها و عرصه‌های طبیعی شرق هرمزگان زیستگاه حیوانات وحشی از جمله پلنگ ایرانی، خرس سیاه، شغال، کفتار، جوجه تیغی، روباه، گراز و گربه وحشی است

به علت خشکسالی‌های گسترده حیوانات وحشی از ارتفاعات کوهستان‌ها پایین آمده و مدام به دام‌ها در سکونتگاه‌های انسانی حمله می‌کنند

پلنگ گربه سانی است که جمعیت اصلی آن در ایران باقیمانده و تقریبا در سراسر کشور زیست می کند اما عوامل متعددی مانند خشکسالی، شکار، طعمه مسموم و حوادث جاده ای زندگی این گونه ارزشمند را تهدید می کند

پلنگ‌ ایرانی جزو گونه‌های در معرض خطر انقراض است که بیشتر در نقاط کوهستانی زیست می کند

گفتنی است:

  پلنگ بزرگترین گربه سان ایران (در حال حاضر) با جثه ای بزرگ که طول بدن ان تا ۱۶۰ سانتی متر و گاهی تا ۱۸۰ سانتی متر و طول دم آن تا ۱۱۰ سانتی متر و بلندی آن در ناحیه شانه تا ۷۵ سانتی متر می رسد و وزن آن حدود ۳۵ تا ۹۰ کیلوگرم است .

بدن این گربه سان نسبتا دراز و باریک و دست ها و پاهای قوی او با پنجه ها و ناخن هابی بزرگ و گوش های کوتاه و مدور و بدون موهای بلند انتهایی و دم دراز که طول آن معمولا از نصف طول بدنش بیشتر است.

دسته  خالهای گل مانند در همه جای بدن و دم ، دست ها و پاها پراکنده شده است.

در روی ستون فقرات بعضی از پلنگ ها ، خالها دنبال هم قرار گرفته و بصورت نوار نمایان می شود.

پلنگها بسیار پنهان کار و زیرک هستند .

این پلنگها بسیار چالاک از درخت بالا می روند و قادرند از سمت سرشان از  درخت پایین بیایند. علاوه بر توان صعود شناگران ماهری نیز هستند.

از اکثر پستانداران بزرگ و کوچک به خصوص گراز ،کل و بز ،قوچ و میش و همچنین پرندگان ،خزندگانی نظیر لاکپشت ،ماهی ها و حشرات تغذیه می کنند.

مدت آبستنی حدود ۹۵ روز است زایمان در غارها و سوراخ ها صورت می گیرد.از یک تا شش بچه می زایدسالگی بالغ شده و طول عمر آن در اسارت به ۲۳ سال می رسد.

در ایران در اکثر مناطق کشور اعم ارتفاعات البرز تا تپه ماهورهای کویر مرکزی هر جا که طعمه مناسب وجود داشته باشد  زندگی می کند.

پراکنش جهانی آنها شامل آفریقا و آسیا است.این گونه جزء گونه های در معرض خطر انقراض endangered محسوب می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فارسی سازی پوسته توسط: همیار وردپرس