جلسه آموزشی مراقبت و کنترل ونظارت بردرمان بیماران کرونایی

جلسه آموزشی ویدئوکنفرانسی مراقبت، کنترل و نظارت بر درمان بیماران کرونایی با حضور معاون اجرایی و مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ویژه مراقبین سلامت و بهورزان هرمزگان درمرکز بهداشت استان برگزار شد. معاون اجرایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به نقش بهورزان و مراقبین سلامت در شرایط […]

جلسه آموزشی ویدئوکنفرانسی مراقبت، کنترل و نظارت بر درمان بیماران کرونایی با حضور معاون اجرایی و مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ویژه مراقبین سلامت و بهورزان هرمزگان درمرکز بهداشت استان برگزار شد.

معاون اجرایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به نقش بهورزان و مراقبین سلامت در شرایط ویروس همه گیری کرونا پررنگ و موثر دانست و گفت: بهورزان و مراقبین سلامت نقش مهمی در شناسایی، غربالگری و کنترل بیماری کرونا دارند.

مهندس احمدی افزود: باید هوشیار باشیم که برنامه کنترل و پیشگیری ویروس کرونا ما را از دیگر برنامه ها مانند مالاریا، واکسیناسیون، مراقبت کودکان مادران باردار و غیره غافل نکند.

وی افزود: زنان باردار از جمله گروه های پرخطر دوران همه گیری کرونا محسوب می شوند که نیاز مضاعف به مراقبت بیشتری دارند و تحقق این امر مستلزم خود مراقبتی و مراقبت توسط بهورزان و مراقبین سلامت مراکز خدمات جامع سلامت در طول این مدت است.

دکتر مهرناز حقیقی پزشک مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس گفت: هر چند رعایت پروتکل های بهداشتی مانند استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی در پیشگیری، کنترل و مهار این بیماری بسیار مفید است ولی موثرترین راه شناسایی به موقع بیماران توسط مراقبین سلامت و بهورزان و همچنین درمان به موقع می باشد؛ بنابراین برای کنترل اپیدمی باید همه افراد علامت دار اعم از شدید یا خفیف یا بی علائم در اسرع وقت تست داده و در بیمارستان اگر نیاز باشد بستری و افراد در تماس با این بیماران قرنطینه شوند.

دکتر حقیقی افزود: بهورزان و مراقبین سلامت دقت کنند هر فردی با این علامتها از سرماخوردگی آلرژی، تب، سردرد، حتی علایم غیرشایع مانند تهوع، دل درد، بیحالی و بی اشتهایی روبه رو شدند باید فرد را بیمار ابتلا به کرونا در نظر گرفت و سریعا به پزشک ارجاع دهند تا مورد معاینه پزشک قرار گیرند چون بیمار هر چه سریعتر شناسایی شود و برای درمان اقدام کند روند بیماری کوتاهتر و کمتر عارضه خواهد داد.

حقیقی بیان کرد: باتوجه به اینکه هر مرحله از بیماری کرونا درمان خاص خودش را دارد مثلا مصرف داروهای کرونا اگر در اوایل بیماری طبق نظر پزشک صورت گیرد می تواند کمک کننده باشد ولی اگر بیمار به موقع به درمانگاه مراجعه نداشته باشد منجر به تشدید تکثیر ویروس می شود.

دکتر طیبه رازنهان مدیر گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: سیر و پیش آگهی بیماری در افراد مختلف متفاوت است اما کلیدی ترین مسائل در تعیین سیر بیمار ی حفظ آرامش و خونسردی طی بیماری و درمان، دوم مراجعه به موقع به مراکز خدمات جامع سلامت و از دست ندادن زمان برای درمان می باشد.