درآمد حاصل از یک در هزار فروش محصولات واحدهای تولیدی

نشست کمیسیون اجرای بند د ماده ۴۵ با حضوراستاندار هرمزگان برگزارشد/ فریدون همتی : درآمد حاصل از یک در هزار فروش محصولات واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی طبق قانون باید برای جبران خسارت های وارد شده به محیط زیست و پیشگیری و رفع آلایندگی ها هزینه شود استاندار هرمزگان بر لزوم اجرای قانون هزینه کرد […]

نشست کمیسیون اجرای بند د ماده ۴۵ با حضوراستاندار هرمزگان برگزارشد/ فریدون همتی : درآمد حاصل از یک در هزار فروش محصولات واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی طبق قانون باید برای جبران خسارت های وارد شده به محیط زیست و پیشگیری و رفع آلایندگی ها هزینه شود استاندار هرمزگان بر لزوم اجرای قانون هزینه کرد درآمد حاصل از یک در هزار فروش محصولات واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی برای جبران خسارت های وارد شده به محیط زیست و پیشگیری و رفع آلایندگی ها تاکید کرد

به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون

 دکتر فریدون همتی در نشست کمیسیون اجرای بند د ماده ۴۵ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین، عنوان کرد: بر اساس این ماده قانونی باید درآمد حاصل از یک در هزار فروش محصولات تولیدی شامل کالاها و خدمات کارخانجات، واحد های صنعتی، معدنی و کارگاه ها برای جبران خسارت های وارده به محیط زیست، اخذ و هزینه شود.

وی ادامه داد: واحدهای مشمول این قانون با تشخیص سازمان محیط زیست تعیین و مبالغ دریافتی در راستای پیشگیری و جبران خسارت ها و زیان های زیست محیطی که دامنه وسیعی را شامل می شود، هزینه خواهد شد.

استاندار هرمزگان افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان باید لیست واحدهای مشمول این قانون را به اداره کل امور مالیاتی اعلام تا ارقام مورد نظر هر کدام از آنها مشخص و به این واحدها اعلام شود.

همتی بیان داشت: باید در راستای محاسبه و اخذ مبلغ حاصل از یک در هزار فروش واحدهای مشمول طی سال‌های ۹۴ تا کنون که این قانون به اجرا در نیامده، اقدام شود.

وی گفت: تمامی مدیران واحدهای صنعتی، معدنی تولیدی و خدماتی مشمول این قانون به مکاتبات اداره کل حفاظت محیط زیست استان در اسرع وقت پاسخ و اقدام لازم را جهت اجرای این قانون انجام دهند.

استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: با اجرای این قانون می توان اقدامات مناسبی را در راستای رفع آلایندگی ها و کمک و تقویت به حفاظت از محیط زیست و جبران زیان ها و خسارت های ناشی از آلودگی های زیست محیطی، انجام داد. لازم به ذکراست در این نشست مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان و رئیس اداره محیط زیست انسانی حضورداشتند.

گفتنی است :

بند ماده ۴۵ قانون وصول برخی از در آمدهای دولت : یک فرصت برای حفظ محیط زیست

بر اساس مفاد آیین نامه اجرایی بندهای (ب) ، (ج) و (د) ماده (۴۵) قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین  کارخانجات ، کارگاهها و واحدهای صنعتی و معدنی موظفند یک در هزار فروش تولیدات و یا خدمات خود را در رابطه با امور مرتبط با حفاظت محیط زیست و کنترل آلودگی ها طبق مقررات هزینه نمایند.در این قانون به صراحت آمده است که : کلیه مخارج و هزینه هایی که کارخانجات و کارگاهها و واحدهای صنعتی و معدنی در اجرای بند (د) ماده(۴۵) قانون و مقررات این آیین نامه به تشخیص و تحت نظر سازمان حفاظت محیط زیست هزینه گردد ، جزء هزینه های قابل قبول مالیاتی آنان منظور خواهد شد.

در این آئین نامه تصریح گردیده است ،کارخانجات و کارگاهها و واحدهای صنعتی می توانند منفرداً یا مشترکاً در چارچوب واحدهای مستقر درشهرکها و مجتمع های صنعتی ، در زمینه حفظ محیط زیست و جبران زیان ناشی از آلودگی ها و ایجاد فضای سبز مشجر و جاذب آلودگی ها اقدامات زیر را از محل وجوه یک در هزار فروش کالا و خدمات به عمل آورند:

الف – انجام مطالعات و تحقیقات کاربردی جهت پیشگیری و کنترل آلودگی ناشی از فعالیت منابع آلوده کننده.

ب- تامین و نصب دستگاهها و ایستگاههای اندازه گیری کنترل آلودگی هوا و ایجاد آزمایشگاه و سیستم های تصفیه فاضلاب

ج – پرداخت هزینه های کارشناسی و خدمات فنی رفع آلودگی ها

د – ایجاد فضای سبز مشجر در محوطه کارخانجات و کارگاهها و واحدهای صنعتی و معدنی و سایر نقاط به تشخیص سازمان

ه – برگزاری دوره های آموزشی و ارائه آموزش لازم در جهت ترویج مسائل مربوط به حفاظت محیط زیست و کنترل آلودگی ها و همچنین تنویر افکار عمومی و اشاعه فرهنگ زیست محیطی

“مجید منصوری”