دومین نشست «چگونه بنویسیم؟» در حوزه هنری هرمزگان برگزار شد
1 دقیقه خوانده شده
به همت دفتر مطالعات و فرهنگ پایداری حوزه هنری هرمزگان، دومین نشست تخصصی «چگونه بنویسیم؟» با حضور مدیر دفتر مطالعات و فرهنگ پایداری حوزه هنری و جمعی از نویسندگان و محققان استان در سالن اجتماعات حوزه هنری هرمزگان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان هرمزگان ،در این نشست انوشیروان پیش دار، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان هرمزگان با بیان اینکه حوزه هنری استان بهترین مکان برای هنرمندان جوان انقلابی و متعهد می باشد گفت: هنرمندان حوزه هنری با خلق آثار فاخر ارزشی و انقلابی به مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن می پردازند.
وی در ادامه افزود : جمع آوری و ثبت خاطرات دوران دفاع مقدس از مهمترین اهداف حوزه هنری است.
وی تاکید نمود : به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی ایران مهمترین بخش تاریخ معاصر ماست و هنرمندان حوزه هنری با مکتوب نمودن تاریخ شفاهی مبارزات سال ۵۷ و قبل از آن تلاش می کنند سند مکتوب و مستدلی برای ارائه به نسلهای آتی نگارش و ارائه نمایند.
وی در پایان افزود :حوزه هنری استان هرمزگان با تمام تلاش خود در این زمینه همواره تلاش می کند از هنرمندان و جوانان متعهد و انقلابی حمایت کامل را به عمل آورد.
در ادامه این نشست محمد قاسمیپور مدیر دفتر مطالعات و فرهنگ پایداری حوزه هنری بر ضرورت حمایت از محققان، استعدادها و علاقمندانی که در زمینه ادبیات پایداری فعالیت میکنند تأکید کرد و گفت: برای تعدادی از شرکت کنندگان در این کارگاه برنامه و پروژه هایی تعریف شده است که هماکنون در حال تدوین و نگارش آثار هستند.
وی اظهار امیدواری کرد که با برنامهریزی دقیق و هدفمند فعالان این عرصه در زمینه پژوهش، ثبت، ضبط و تدوین خاطرات تاریخ شفاهی فعالیت کنند و آثار ارزشمند و ماندگاری را خلق کنند.
قاسمی پور عدم توجه به محققان و پژوهشگران عرصه خاطره نویسی را از دغدغههای اصلی فعالان این عرصه عنوان کرد و افزود: متأسفانه مرزهای داستان و خاطره با هم ادغام شده و برخی مواقع از قالبها و ظرفیتهای داستانی در نگارش خاطرات استفاده میشود.
وی بیان داشت : بعضی وقتها شاهد حمایت از تولید و انتشار آثاری هستیم که اساسا به ارکان و اصول خاطرهنگاری وفادار نماندهاند و دست به دامن تخیل، تکنیکها و شیوههای نویسندگی و داستاننویسی شدهاند که این روند باید تصحیح و مورد بازنگری قرار گیرد.
این کارشناس ادبیات دفاع مقدس با اشاره به اهمیت صراحت و صداقت کار در این زمینه بیان کرد: باید آگاهانه از قالبها و گونههای ادبی لازم و مورد نیاز استفاده نموده و عنوان اثر را هم دقیق و تخصصی انتخاب کنیم تا مخاطب بداند که خاطراتی مستند و واقعگرا را مطالعه میکند و با یک محصول ادبی که زائیده تخیل نویسنده است، مواجه نیست.
مدیردفتر فرهنگ و مطالعات پایداری اداره کل امور استانها و مجلس حوزه هنری در ادامه آموزش و تولید را از رسالتهای مهم این دفتر برشمرد و تصریح کرد: ما تلاش میکنیم با آسیب شناسی و رفع نواقص به وظیفه خود در این عرصه عمل کنیم.
وی افزود: باید با همگرایی، اتحاد و همفکری همه نهادها و سازمانهایی که در زمینه ادبیات پایداری فعالیت میکنند چالشها و آسیبهای این حوزه را رفع کنیم.
وی با بیان اینکه حوزه هنری هرمزگان آثار متعددی در زمینه ادبیات پایداری در دست تدوین و آمادهسازی دارد از انتشار آنها در آینده نزدیک خبر داد.
به گفته اعظم پشت مشهدی مسئول دفتر مطالعات و فرهنگ پایداری حوزه هنری هرمزگان ، این کارگاه با موضوع شیوه نگارش و تدوین در خاطرات شفاهی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، با حضور نویسندگان و محققان شهرستانهای بندرعباس، قشم، میناب ، بندرلنگه و با هدف آموزش شیوههای نوین نثر و نگارش مناسب برای خاطرات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شده است و حوزه هنری هرمزگان همواره در تلاش است تا با برگزاری مستمر این کارگاهها ، در تربیت محققان و پژوهشگران عرصه خاطره نویسی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گامهای ارزشمندی بردارد.