سال آینده، سال مهار تورم است/تشکر از ظریف به خاطر تحمل فشارها

به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون و به نقل از خبرگزاری فارس، حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور در پنجاه و هشتمین مجمع عمومی سالانه بانک مرکزی، ضمن تبریک روز زن و مادر گفت: گزارشی که امروز در جلسه مجمع قبل از این جلسه شنیدیم برای من امیدوار کننده بود علی رغم سختی ها و مشکلاتی […]

به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون و به نقل از خبرگزاری فارس، حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور در پنجاه و هشتمین مجمع عمومی سالانه بانک مرکزی، ضمن تبریک روز زن و مادر گفت: گزارشی که امروز در جلسه مجمع قبل از این جلسه شنیدیم برای من امیدوار کننده بود علی رغم سختی ها و مشکلاتی که امروز داریم شما می دانید که همه توانی که امروز آمریکا گذاشته در مسأله تحریم در سیستم بانکی و فروش نفت و در سایر زمینه های اقتصادی است.

وی ادامه داد: امروز خط مقدم ما در برابر امریکا وزارت خارجه، بانک مرکزی و وزات نفت و بقیه وزارتخانه‌ها در خط دوم اما خط اول مربوط به این سه نفر است از هر سه نفر تشکر کنم به خاطر ایستادگی و توانمندی هم از ظریف،‌ همتی و زنگنه این ها نیروهایی بودند که د ر خط مقدم این مبارزه ایستاده اند و الباقی دستگاه های ما برنامه و بودجه و اقتصاد همه این ها فشار رویشان است.

رئیس جمهور ضمن تشکر از ظریف تصریح کرد: اما عمده فشار روی سه بخش است ما علی رغم تحمل سختی ها،‌ اما موفقیت های خوبی داشتیم ما این دو را در کنار هم قرار دهیم هم سختی و مشکلات و هم مردم توقعات درستی دارند که ان را حل و فصل کنیم و هم پیشرفت های خوبی داشتیم اگر وزارت خارجه کاری می کند نماینده مردم است دولت در کل منتخب ملت است.

وی با اعلام این خبر که چند بانک نیروهای مسلح در هم ادغام می‌شوند، ادامه داد: اگر عده»‌ای می‌خواهند دور کشور دیوار بکشند کار دولت را سخت میکنند بگذارید دولت کارش را بکند. ما از تهران یک ماشین را میفرستیم به مرز می‌روند، زنگ می‌زنند میگویند اینجا یک دیوار کشیده اند . این دیوار باید برداشته شود البته تاکنون نتوانستند دیوار بکشند.

رئیس جمهور تصریح کرد: دوم دیوار دور بانک‌ها است. شما اگر با بانک‌های دنیا رابطه راحت تری داشته باشد اقتصاد پیش می‌رود. بانک ها در این باره باید صحبت کنند. اگر رابطه ما با گروه اقدام مالی قطع شود فعالیت بانکی ما در سطح دنیا با مشکل مواجه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اگر هر فرد بانکی به این حرف من اعتراض دارد پس از این صحبت‌ها مصاحبه کند، گفت: اگر کسی اعتراض دارد بگوید که این حرف درست نیست و در مورد این دو لایحه که هنوز تصویب نشده بگوید که مشکلی پیش نمی‌آید. رئیس‌جمهور بیان داشت: یک ذره هم برای دنیا عقل و تدبیر بپذیرید. تمام کشورهای دنیا در یک نظام و گروهی شرکت کرده‌اند، یعنی هیچ کدام عقل و تدبیر نداشته، دولت ایران هم که لایحه داده تدبیر نداشته، مجلس ایران هم که تصویب کرده آن هم تدبیر نداشته، شورای نگهبان هم که امضا کرده آن هم تدبیر نداشته است. این که نمی‌شود کشور را دست ۱۰ الی ۲۰ نفر داد و بگوییم هر تصمیمی گرفتند ما تابع هستیم. نخیر! صاحب این کشور ملت بزرگ ایران است. حتما ملت حرف خواهد زد، حتما بانک مرکزی حرف خواهد زد، حتما بانک‌های ما حرف خواهد زد. اگر فردا برای کشور مشکل پیش آمد و نتوانستیم روابط تجاری خود را با دنیا به خوبی انجام دهیم، مشکلات اگر در بازار و قیمت پیش آمد، (چه کسی جواب می‌دهد؟)

رئیس قوه مجریه ادامه داد:  دو هفته سه هفته در این مسئله مشکل پیش آمد، دو هفته الی سه هفته در نقل و انتقالات مشکل پیش آمد این مشکل گوشت پیش آمد. اینطور نیست که شما فکر کنید. درست است که ۹۰ درصد گوشت ما داخلی تأمین می‌شود و کل گوشت مرغ ما به صورت داخلی تأمین می‌شود اما همان ۱۰ درصدی که باید از خارج بیاید، وقتی نمی‌آید دربازار تأثیر می‌گذارد. گوشت آمده به گمرک رسیده و آنجا هست، اما سیستم بانکی ما نمی‌تواند این مشکل را حل کند. گوشت ترخیص نمی‌شود و عده‌ای می‌آیند و می‌گویند عجب دولت بی‌انصافی است. گوشت وارد کرده و در گمرک نگه داشته است. ما گوشت وارد نکرده‌ایم، یک شرکت خصوصی وارد کرده است، باید مشکل مالی و پرداخت‌هایش حل شود، البته قرار شد آقای همتی در این زمینه کمی همکاری کنند.

روحانی بیان داشت: نمی‌آیند واقعیت‌ها را به مردم بگویند. تا یک مشکل پیش می‌آید می‌گویند مدیریت دولت. بفرمایید جواب دهید! مدیریت دولت بوده این مشکل را به وجود آورده؟ یا شما بودید این مشکل را به وجود آوردید؟ چرا این مشکل را برای مردم به وجود می‌آورید؟ چرا امروز و فردا می‌کنید؟ 

وی تأکید کرد: تصمیم‌گیر در این کشور دولت، مجلس و رهبری است، رهبری چند بار به من گفتند، نه یکبار، که با این لوایح چهارگانه مخالفتی ندارم. اینکه موضوع رهبری، دولت هم که لایحه داده، مجلس هم تصویب کرده است، پس چه کسی مخالف است؟ 

رئیس جمهور اظهار داشت: می‌خواهیم چه کار کنیم؟ همین قدر که من حرف می‌زنم، شماها هم اگر به حرف من معتقد هستید، همه‌تان باید صحبت و مصاحبه کنید و بگویید تا ما از این مشکلات عبور کنیم. یک تحریم آمریکا درست کرده، یک تحریم هم سلیقه ما می‌خواهد درست کند. نمی‌شود که هم آمریکا تحریم کند و هم سلیقه عده‌ای ما را تحریم کند. این به نفع کشور و مردم نیست. بگذارید مسائل حل شود و به جلو برویم. 

روحانی تصریح کرد: من معتقدم در داخل اگر خودمان را تحریم نکنیم و بداخلاقی نکنیم و احترام همدیگر را نگه داریم و معتقد شویم صاحب کشور ملت ایران است، همه چیز حل می‌شود. مشکل داریم و من هم می‌فهمم. فشار اقتصادی بیرونی و تحریم تأثیر می‌گذارد، اما ما می‌توانیم از آن عبور کنیم. ما یک ملت بزرگ هستیم. راه‌ها و مسیرهای مختلفی داریم و می‌توانیم استفاده کنیم و حل و فصل کنیم. 

رئیس قوه مجریه اضافه کرد: تقاضای من از شما این است که همه حرف حق را به گوش مردم برسانند، شما متخصصان امور مالی و بانکی هستید. کمک کنید تا مردم ما هم بدانند واقعیت چیست. نکته دیگر که برای ما مهم است تلاش بانک مرکزی برای تولید و اشتغال است. اگر فعالیت بانک‌ها نباشد تولید ما می‌خوابد. 

ادامه دارد… 

روحانی با اشاره به وضعیت اشتغال گفت:‌در سال ۹۸ تلاش بیشتری خواهیم کرد تا اشتغال بیشتری را به وجود بیاوریم. همچنین ۴۰ میلیارد صادرات غیرنفتی کم است و ما می توانیم این رقم را به خوبی افزایش دهیم. ما باید سازوکار ارتباط با صادرات را پیدا کنیم تا از این مشکلات نجات یابیم.

وی افزود:‌ دولت از فعالیت بانک مرکزی و بخش اقتصاد در شرایط فعلی با مشکلات فعلی راضی است. همچنین کار اصلی بانک مرکزی ارزش پولی ملت ایران، مهار تورم، ایجاد شرایط لازم برای رشد است. همه این ها در روند سه چهارماه گذشته بهتر شده است یعنی هم در تورم به ویژه تورم تولیدکننده کاهشی بوده و حتی تورم مصرف کننده یا تورم ماهانه مناسب بود تا جایی که تورم ماهانه در شهریو ر و مهر ۷ واحد درصد بود. اگر بتوانیم روند کاهشی را ادامه دهیم ما می توانیم تورم را کنتر ل کنیم.

رئیس جمهور تصریح کرد:‌ افتخار دولت یازدهم و دوازدهم این است که در سال های ۹۵ و ۹۶ تورم ما پس از ۲۶ سال تک رقمی شد. امسال شاهد تورم ۲۳ درصدی بودیم و شاید این تورم کمی در ماه آینده افزایش یابد.امسال ما آن امتیاز تک رقمی را از دست دادیم و سال آینده، سال مهار تورم خواهد بود و باید این رشد را کنترل کنیم و تورم را کاهش دهیم.

وی بیان کرد:‌ وظیفه بانک مرکزی که نظارت بر بانک هاست باید بیشتر شود و هیچ بانکی نباشد که بانک مرکزی در بخش نظارت با مشکلاتی روبرو باشد.

روحانی اظهار کرد: هدف اصلی ما کاهش تورم در سال آینده نسبت به امسال و رشد است. طی دوسال اخیر شاهد رشد دوازده و نیم درصدی بودیم. دوسال اخیر رشد خوبی داشتیم و این رشد برابر با دوازده و نیم بود. همچنین سال ۹۵ شاهد رشد فوق‌العاده‌ای بودیم.

وی افزود:‌ برای سال آینده باید کاری کنیم تا زمینه هایی در رشدمان داشته باشیم. همچنین مسأله ارز و تعادل قیمت ارز برای مان مهم است و ما باید آقای همتی، رئیس بانک مرزی را یاری دهیم و بانک ها و صادرکنندگان و سیاست خارجی باید به وی کمک کند تا وی بتوانند روند را ادامه دهند و قیمت ارز به قیمت قابل قبول برگردد.

“بابک پارسا”