آغاز عملیات ارتقای جرثقیل‌های دروازه‌ای بندر شهید رجایی با اتکا بر دانش متخصصان ایرانی/ افزایش ۲۰ درصدی توان جابه‌جایی کالا با استفاده از این نوع جرثقیل‌ها

معاون فنی و نگهداری اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان از آغاز عملیات ارتقای جرثقیل‌های دروازه‌ای موسوم به جرثقیل ترانستینر منگان شماره هفت(RTG) با بهره‌گیری از توان متخصصان داخلی در بندر شهید رجایی خبر داد.

«مهدی بروغنی» امروز چهارشنبه هفتم آذرماه با اشاره به برنامه‌های تدوین شده در راستای افزایش ظرفیت تخلیه‌و‌بارگیری بندر شهید رجایی اظهارکرد: عملیات ارتقای جرثقیل‌های دروازه‌ای موسوم به جرثقیل ترانستینر منگان شماره هفت(RTG) با ۱۲۰ میلیارد ریال اعتبار در بازه زمانی دو ماهه آغاز شد.
وی ادامه داد: این اقدام در راستای افزایش توان عملیاتی جرثقیل‌های کانتینربر در ترمینال کانتینری بندر شهید رجایی، جلوگیری از خروج ارز و عملیات افزایش Span جرثقیل ۴۵ تنی منگان شماره هفت آذرماه سال جاری آغاز شده است.
معاون فنی و نگه‌داری اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان در تشریح اقدامات فنی پروژه یادشده نیز گفت: در این عملیات متخصصان داخلی نسبت به افزایش طول بخش نمونه‌گیری اقدام و با اثبات مقرون به صرفه بودن انجام عملیات در بازه‌زمانی مد نظر، بر اساس مدل مالی تعیین شده نسبت به توسعه تغییرات به دیگر جرثقیل‌ها نیز اقدام مشابه انجام می‌دهند.
بروغنی افزود: در ابتدا با طراحی و ایجاد تغییر ساختاری سازه جرثقیل و انجام تحلیل‌های استاتیکی و دینامیکی آغاز و سپس قطعات مختلف آن نظیر گرید span ، براکت‌های اتصال، پلکان و دیگر متریال مورد نیاز تامین و نصب و در نهایت نیز با طراحی و تغییر سیستم برقی و انرژی چین مورد آزمایش مکانیکی و الکتریکی قرار می‌گیرد.
وی خاطرنشان کرد: انجام موفق این عملیات، افزایش۲۰ درصدی توان تخلیه‌و‌بارگیری کالا توسط این جرثقیل را به دنبال دارد که تحقق این مهم تاثیر به‌سزایی در افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر شهید رجایی خواهد داشت.
منطقه ویژه بندر شهید رجایی با ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار وسعت و ظرفیت تخلیه و بارگیری بیش از ۱۰۰ میلیون تن کالای نفتی و غیرنفتی، داری ۱۸ دستگاه گنتری کرین (جرثقیل غول پیکر ویژه تخلیه و بارگیری کانتینری) و ۴۰ پست اسکله به عنوان بزرگترین و پیشرفته ترین بندر بازرگانی ایران محسوب می‌شود.