تلفات جدید قوچ و میش در شهرستان بشاگرد

در حال حاضر بیماری آبله در دام های اهلی در کشور در وضعیت اندمیک (بومی) قرار دارد و سالیانه رخداد مشخصی از بیماری در کشور قابل انتظار است که علی رغم انجام واکسیناسیون های صورت گرفته در دام های اهلی شهرستان بشاگرد نیز قابل مشاهده است به گزارش صدای گامبرون ، بر اساس گزارشات واصله […]

در حال حاضر بیماری آبله در دام های اهلی در کشور در وضعیت اندمیک (بومی) قرار دارد و سالیانه رخداد مشخصی از بیماری در کشور قابل انتظار است که علی رغم انجام واکسیناسیون های صورت گرفته در دام های اهلی شهرستان بشاگرد نیز قابل مشاهده است

به گزارش صدای گامبرون ، بر اساس گزارشات واصله از اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بشاگرد، در ماه گذشته خصوصاً در روزهای اخیر تلفات جدیدی از قوچ و میش در زیستگاه های حاشیه روستاهای این شهرستان مشاهده شده است. همانطور که در خبرها آمده است در آذر ماه سال گذشته نیز اتفاق مشابهی در بخش گافر و پارامون این شهرستان رخ داد که در پی آن، اطلاع رسانی و هماهنگی با اداره کل دامپزشکی استان جهت انجام پایش میدانی، بررسی وضعیت بیماری دامهای اهلی منطقه و سایر اقدامات تشخیصی صورت پذیرفت که بیماری آبله در دامهای اهلی مورد تایید قرار گرفت و توسط اداره کل دامپزشکی استان واکسیناسیون دامهای اهلی منطقه علیه بیماری آبله انجام شد. همچنین بر اساس نتایج حاصل از نمونه برداری از یک رأس میش وحشی تلف شده توسط دامپزشکان اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان، وجود بیماری آبله در قوچ و میش ها نیز محرز شد. شایان ذکر است در حال حاضر بیماری آبله در دام های اهلی در کشور در وضعیت اندمیک (بومی) قرار دارد و سالیانه رخداد مشخصی از بیماری در کشور قابل انتظار است که علی رغم انجام واکسیناسیون های صورت گرفته در دام های اهلی شهرستان بشاگرد نیز قابل مشاهده است؛ اما آنچه بسیار با اهمیت است اولین گزارش تأیید شده آبله در حیات وحش کشور پس از نمونه برداری و انجام آزمایشات از میش وحشی تلف شده در شهرستان بشاگرد در آذر ماه گذشته است که در نتیجه احتمال انتقال بیماری از دام اهلی به علفخواران وحشی را بالا می برد و یکی از علل تلفات بالاتر علفخواران وحشی نسبت به دام اهلی می تواند همین مسئله باشد. به این صورت که به دلیل عدم مواجهه قبلی علفخواران وحشی با ویروس آبله، بروز علائم بیماری در آنها شدیدتر بوده و منجر به تلفات بیشتری نسبت به دام های اهلی شده است.
علی ایحال نظر به وجود بیماری آبله در دامهای اهلی و امکان انتقال به علفخواران وحشی از طریق منابع آبی مشترک، در آن تاریخ بازدید میدانی کارشناسان و دامپزشکان اداره کل حفاظت محیط زیست و شهرستان بشاگرد از زیستگاه های حیات وحش، بررسی و معاینه دامهای اهلی در روستاهای منطقه و آموزش مستقیم به دامدارها درخصوص کنترل بیماری و جلوگیری از انتقال بیماری به حیات وحش انجام پذیرفت و در طول این مدت کنترل های میدانی به طور مستمر توسط اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بشاگرد ادامه یافته است.
در خصوص گزارشات اخیر با توجه به سابقه ذکر شده و طبق بررسی علائم ظاهری، قوچ و میش های بیمار و تلف شده مشکوک به ابتلا به آبله می باشند؛ که نتایج قطعی نمونه برداری ها متعاقباً اعلام خواهد شد. هم زمان گزارشاتی از تلفات دامهای اهلی نیز در شهرستان بشاگرد واصل شده که احتمالاً نشان از شیوع مجدد این بیماری مشترک در منطقه است که در حال گسترش می باشد. در همین راستا جلسه ای با اداره کل دامپزشکی استان به منظور اقدام عاجل و تشریک مساعی جهت کنترل بیماری و جلوگیری از گسترش آن با انجام کامل واکسیناسیون در دام های اهلی موجود در شهرستان بشاگرد انجام شده است.
لازم به ذکر است با توجه به عدم امکان انجام واکسیناسیون در حیات وحش و درمان کل جمعیت علفخوار وحشی، تنها راه کنترل بیماری در گونه های وحشی که به راحتی در اداره دسترس نیستند، ایمن سازی دام اهلی بر علیه بیماری های واگیردار مشترک می باشد. علی ایحال این کل همچون گذشته همکاری لازم را درخصوص تسهیل و تسریع انجام واکسیناسیون دام اهلی با اداره کل دامپزشکی استان داشته و تا حصول نتیجه مطلوب همچنان ادامه خواهد داد. تأکید می گردد جهت کنترل بیماری و کاهش تلفات در سال های آتی، پوشش کامل واکسیناسیون در دام اهلی منطقه به صورت مستمر و سالیانه ضروری می باشد.