به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون و به نقل از ایرنا: ساعاتی پس از سقوط یک فروند هواپیما در استان غزنی افغانستان که تحت کنترل طالبان است، خبرهای ضد و نقیضی درباره جزئیات سقوط این هواپیما از جمله جان باختگان آن منتشر می شود. خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامهای محلی در استان غزنی افغانستان […]
به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون و به نقل از ایرنا: ساعاتی پس از سقوط یک فروند هواپیما در استان غزنی افغانستان که تحت کنترل طالبان است، خبرهای ضد و نقیضی درباره جزئیات سقوط این هواپیما از جمله جان باختگان آن منتشر می شود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامهای محلی در استان غزنی افغانستان اعلام کرده که نزدیک به ۱۰۰ جسد در محل سقوط هواپیما پیدا شده که امروز(دوشنبه هفتم بهمنماه) در شهرستان «ده یک» استان غزنی سرنگون شده است.
این خبرگزاری آمریکایی، این خبر را به نقل از عارف نوری سخنگوی والی غزنی اعلام کرده و نوشته برخی گزارشها بیانگر آن است که این هواپیما، نظامی و متعلق به ارتش آمریکا بوده که در منطقه تحت کنترل طالبان افغانستان سقوط کرده است.
طبق اخبار برخی رسانههای افغانستان، طالبان مسئولیت سرنگونی هواپیما را برعهده گرفته است.
واکنش ارتش آمریکا
به گزارش آسوشیتدپرس، سرگرد « بت رایوردان » سخنگوی فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا با اعلام اینکه ارتش در حال بررسی گزارشهای منتشر شده در مورد سقوط هواپیما در منطقه تحت کنترل طالبان در افغانستان است، گفت: مشخص نیست هواپیمای چه کسی دچار سانحه شده است.
وی از اظهارنظر بیشتر در این مورد خودداری کرد.
آسوشیتدپرس در ادامه نوشت: این در حالی است که تصاویری که در رسانههای اجتماعی دست به دست میشود، لاشه هواپیمای بمباردیر (Bombardier E-11A) را نشان میدهد که ارتش آمریکا برای عملیات تجسسی الکترونیکی بر فراز افغانستان استفاده میکند.
توضیحات استاندار غزنی
پیش از این، «وحید الله کلیمزی» استاندار غزنی افغانستان در جمع خبرنگاران اعلام کرد، هواپیمایی که ساعت ۱۳ امروز به وقت محلی در منطقه «سدوخیل» شهرستان «ده یک» این استان سقوط کرده متعلق به شرکت های هواپیمایی خارجی است.
وی با بیان اینکه یک تیم به محل سقوط هواپیما اعزام شده گفت، تاکنون فقط جسد خلبان به همراه دو نفر از این هواپیما بیرون کشیده شده است.
به گفته شاهدان، هواپیما پس از گذشت دو ساعت از سقوط همچنان درحال سوختن بوده است.
رسانههای افغانستان در اولین خبرها درباره سقوط این هواپیما اعلام کرده بودند که طالبان با محاصره محل سقوط، اجازه نزدیک شدن افراد به هواپیما را نمیدهد. با این حال، فیلمی از بقایای هواپیما منتشر شده که سوختن آن را نشان میدهد.
نظامیان خارجی مستقر در افغانستان تاکنون در این رابطه اظهار نظر نکردهاند.
رسانه های افغانستان همچنین به نقل از منابع محلی در استان غزنی گفته بودند که هواپیما مربوط به شرکت آریانا است که با ۸۳ سرنشین از هرات به کابل پرواز کرده بود که شرکت آریانا این خبر را تکذیب کرد.
اداره هوانوردی افغانستان نیز در اطلاعیهای اعلام کرد که هیچ هواپیمای شرکتهای داخلی افغانستان سقوط نکرده است.
طالبان مسئولیت سرنگونی هواپیما را پذیرفت
ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان که خود را « امارت اسلامی افغانستان » می خواند با صدور بیانیه ای رسمی مسئولیت سرنگونی هواپیمای آمریکایی در استان غزنی افغانستان را برعهده گرفت.
در ادامه این بیانیه آمده است که این هواپیمای نظامی حامل تعدادی از جاسوسان آمریکایی بوده است .
خبرگزاری «رویترز» آمریکایی بودن هواپیمای ساقط شده در افغانستان را تایید کرد
رویترز دقایقی قبل به نقل از یک منبع ناشناس تایید کرد که هواپیمای آمریکایی ساقط شده در افغانستان حامل شماری از افسران ارشد سازمان سیا بوده است.
این درحالیست که سرلشکر بت ریوردان، سخنگوی فرماندهی مرکزی آمریکا( سنتکام) ساعتی پیش گفته است که هنوز معلوم نیست هواپیمای سقوطکرده مربوط به چه کسی بوده است.
سیبیاس: ارتش آمریکا سقوط هواپیمای «E-11» در افغانستان را تأیید کرد
یک مقام نظامی آمریکایی در گفتوگو با «سیبیاس» تأیید کرده است که یک فروند هواپیمای «E-11» ارتش این کشور در افغانستان سقوط کرده است
به گفته وی، دلیل سقوط این هواپیما همچنان در دست بررسی است
وی از اظهار نظر در مورد سرنوشت سرنشینان این هواپیما خودداری کرده است.
خبرنگار فاکس نیوز به نقل از یک مقام نظامی آمریکایی: هواپیمای حادثهدیده «کمتر از ۵ نفر» سرنشین داشته است
مشخص نیست که در این حادثه کسی از سرنشینها زنده مانده است یا نه
نشانهای از هدف قرار گرفتن هواپیما وجود ندارد
“بابک پارسا”
این مطلب بدون برچسب می باشد.
رئیس جمهور در تماس تلفنی با الهام علیاف همتای آذربایجانی خود، ضمن ابراز تأسف از سانحه سقوط هواپیمای مسافربری خطوط هوایی این کشور، جان باختن تعدادی از شهروندان این کشور را تسلیت گفت.
روسای جمهور ایران و روسیه تحرکات اخیر تروریستها در شمال سوریه را تهدیدی جدی علیه ثبات و امنیت این کشور و منطقه دانسته و بر همکاری مشترک برای کمک به دولت سوریه در مقابله با گروهکهای تروریستی در این کشور تأکید کردند.
رئیس جمهور در پیامی فرارسیدن روز ملی جمهوری اسلامی موریتانی را به رئیس جمهور و ملت این کشور تبریک گفت.
رئیس جمهور کشورمان و ولیعهد پادشاهی سعودی در گفتگوی تلفنی ضمن بررسی آخرین وضعیت روابط دو کشور اظهار امیدواری کردند که همکاریهای فیمابین بیش از پیش گسترش یابد.
Δ