جوابیه محیط زیست استان هرمزگان درخصوص توسعه مزارع پرورش میگو در حوزه شرق بندرعباس نظر به دغدغه های دوستداران محیط زیست استان

جوابیه ازسوی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان منتشر می گردد به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون اراضی شرق بندرعباس بعلت نوع بافت خاک و شیب بسیار ملایم بر اساس مطالعات صورت گرفته توسط اداره کل شیلات هرمزگان به عنوان یکی از مناطق مستعد پرورش میگو شناسایی گردیده است . دردهه هشتاد اراضی شرق بندرعباس […]

جوابیه ازسوی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان منتشر می گردد

به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون

اراضی شرق بندرعباس بعلت نوع بافت خاک و شیب بسیار ملایم بر اساس مطالعات صورت گرفته توسط اداره کل شیلات هرمزگان به عنوان یکی از مناطق مستعد پرورش میگو شناسایی گردیده است . دردهه هشتاد اراضی شرق بندرعباس تا سواحل میناب ۵ هزار مطالعات زیست محیطی آن انجام ومنجربه صدور مجوز از طریق سازمان حفاظت محیطزیست شد که برخی از آنها در ابتدای دهه هشتاد عملیات اجرایی زیر ساختهای آن توسط دولت انجام گردید اما به علت رکود شدید صنعت پرورش میگو سایتهای مزبور (شور اول و کولغان) عملیات فیزیکی آنها به صورت ناتمام رها شد. و اخیرا با رونق صنعت شیلاتی و بهبود وضعیت کسب کار و نگاه دولت به سمت اقتصاد بدون نفت و اتکا به تولیدات داخلی و تامین امنیت غذایی در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی و سیاست های کلان کشور و استان در تحقق برنامه های قانونی توسعه و ایجاد اشتغال سیاست استان تصمیم به تکمیل سایتهای رها شده و توسعه سایت مستعد و صنایع جانبی جذب سرمایه گذار توانمند بخش خصوصی برنامه ریزی و به ارگانهای متولی جهت انجام کار ابلاغ گردید.

اولویت اول محیط زیست استان هرمزگان در پهنه های ساحلی و تالابی ، گردشگری می باشد و فعالیت های توسعه شیلاتی در اولویت بعد قرار می گیرد.

نظر به اینکه اکثر پتانسیلهای پرورش میگو در حاشیه تالابهای ساحلی و جنگلهای مانگرو قرار گرفته است و از نظر زیست محیطی حایز اهمیت می باشند لذا اعمال تمهیدات لازم جهت کاهش اثرات سوء بصورت سختگیرانه توسط سرمایه گذاران و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان اعمال گردد. که برخی از موارد مهم آن اعم از مدیریت اصولی پساب با احداث حوضچه ماند به میزان ۱۰ درصد فضای مزارع و استفاده از فیلترهای فیزیکی و بیولوژیکی ، توسعه فضای سبز متناسب با منطقه، سیستم پایش آنلاین و همچنین رعایت کلیه اصول فنی شیلاتی اشاره نمود.

لازم به ذکر است یکی از کانونهای شناسایی شده ریزگردهای استان براساس ادارات کل محیط زیست و منابع طبیعی در منطقه شرق بندرعباس در شمال نوار ساحلی که از رودخانه شور اول تا رودخانه جومحله در شرق روستای کرگان میناب امتداد دارد یکی از عوامل تحدید کننده محیطی در استان و شهر بندرعباس و میناب می باشد. که افزایش فعالیت های توسعه در این مناطق باعث کاهش تولید ریزگرد و آثار سوء آن خواهد بود.

در این راستا واگذاری واحدهای پرورش میگو از نظر محیط زیست منوط به ارائه گزارش مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی و رعایت کلیه ضوابط و استانداردهای لازم می باشد. تهیه گزارشهای ارزیابی محیط زیست شامل موضوعات اجتماعی و اقتصای اعم از جمعیت ، اشتغال، سرمایه گذاری و… و شرایط فیزیکی منطقه اعم از توپوگرافی، زمین شناسی و… نیز بیولوژیکی منطقه اعم گونه های جانوری و گیاهی، مناطق حفاظت شده محیط زیست و رودخانه ها و … که توسط مشاورین دارای صلاحیت انجام و درکمیته زیست محیطی استان مورد بررسی و داروی قرار می گیرند و در صورتیکه گزارش طرح مزبور ایراد یا مغایرتی نداشته باشد تاییده مشروط با رعایت ضوابط محیط زیستی در جهت کاهش اثرات و پیامدهای ناشی از فعالیت طرح بر محیط زیست مجوز صادر خواهد شد.

در حال حاضر تمامی سایتهای استعلام شده جزء موارد که باضوابط استقار محیط زیست همخوانی نداشته اند در سالهای اخیر از محیط زیست مجوز اخذ نموده اند.

از آنجا که یکی از گامهای اساسی در جهت توسعه پایدار و ارتقای معیشت جوامع در هر منطقه استفاده پایدار، متوازن و بهینه از امکانات و منابع آن منطقه با مدیریت علمی و استفاده از پژوهشهای صاحب نظران می باشد، در این راستا با توجه به حساسیت دوستداران محیط زیست بنا به توصیه استاندار محترم جلسه ای با حضور مجامع علمی، محیط زیست، شیلات ، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان و سایر ارگانهای مرتبط و در خصوص ظرفیت و توان اکولوژیکی محدوده شرق بندرعباس جهت توسعه پایدار تشکل شد که در این جلسه مقرر گردید بارگذاری بر اساس توان اکولوژیکی منطقه انجام گردد و تا زمان بررسی توان اکولوژیکی ،ضریب خود پالایی محیط پذیرنده ،جریانات دریایی و غیره در منطقه از هرگونه بارگذاری جدید خود داری گردد. که این پیشنهاد به ارگانهای متولی ارسال گردید نظر به مطالعات و پژوهشهای انجام شده توسط پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان تهیه و تدوین دستورالعمل مدیریت پساب واحدهای پرورش میگو و ضمانت اجرایی آن از سوی متقاضیان و مجریان طرح در دستور کار قرار گرفت و پس از تایید اداره کل حفاظت محیط زیست استان لازم الاجرا خواهد بود.