دریاچه سوان ارمنستان

پایگاه خبری صدای گامبرون ؛ دریاچه سوان( به نام ارمنی Սևանա լիճ )محدودهٔ آبی است که به آب‌های آزاد راهی ندارد. دریاچه سوان( به نام ارمنی Սևանա լիճ )محدودهٔ آبی است که به آب‌های آزاد راهی ندارد. نام های دیگر این دریاچه گقارکونیک ، دریای گقام ، لیخنس ( یونانی و لاتین ) ، گکچا […]

پایگاه خبری صدای گامبرون ؛

دریاچه سوان( به نام ارمنی Սևանա լիճ )محدودهٔ آبی است که به آب‌های آزاد راهی ندارد.

دریاچه سوان( به نام ارمنی Սևանա լիճ )محدودهٔ آبی است که به آب‌های آزاد راهی ندارد. نام های دیگر این دریاچه گقارکونیک ، دریای گقام ، لیخنس ( یونانی و لاتین ) ، گکچا ( به ترکی به معنی دریاچه آبی )است. این دریاچه و پیرامون آن از جاذبه های گردشگری ارمنستان می باشد. این دریاچه بزرگ ترین دریاچه قفقاز و و بزرگترین دریاچه کوهستانی آب شیرین در جهان است، در ۶۰ کیلومتری شمال شرقی ایروان و در قسمت مرکزی جمهوری ارمنستان در استان گغارکونیک با مساحت ۹۴۰ کیلومتر مربع در ارتفاع ۱۹۱۶ متری (مرتفع ترین دریاچه جهان) از سطح دریا قرار گرفته است. رودخانه ای به نام هرازدان از این دریاچه جوشش میابد و میابد و به رود ارس در مرز ایران سر ریز می شود. از گونه های مشهور بومی این دریاچه میتوان از قزل آلایی به نام ایشخان (شاهزاده) نام برد. معابد و مناظر زیبای این دریاچه چشم انتظار گردشگاران ……

daryachesevan2

به نقل از گذشتگان نام این دریاچه از چند قرن پیش آمده است. در یک روز سرد زمستانی که یکی از تهاجم های مکرر اعراب تهدید کننده و بسیار خطرناک شده بود ، مردم روستا با هم اقدام به عبور از دریاچه یخ زده سوان به سوی جزیره سواناک کردند. تمامی مردم عبور می کنند ، به کلیسا پناه می برند و برای نجات جان خود دعا می کنند. هنگامی که اعراب به دریاچه می رسند تصمیم می گیرند که از آن بگذرند . در حالی آنها از دریاچه یخ زده عبور می کرده اند یخ ها می شکنند و مهاجمان در آب غرق می شوند. مردم روستا باور دارند که این یک مشیت الهی بوده است. دریاچه پر از جنازه های مشکی رنگ سربازان می شود و به همین دلیل آن را سوان می نامند ( قابل ذکر است که سو (SEV) به ارمنی به معنای رنگ مشکی است ) .