به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون ، هشتاد و نهمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس با دستور کار جلسه ” ارائه گزارش عملکرد و برنامههای جاری شهرداری بندرعباس در حوزه خدمات شهری در خصوص ساماندهی ساحل بندرعباس اعم از پاکسازی و جمعآوری قلیان فروشان در ساحل ،نحوه جمعآوری زبالهها و همچنین سگهای بلاصاحب در […]
به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون ، هشتاد و نهمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس با دستور کار جلسه ” ارائه گزارش عملکرد و برنامههای جاری شهرداری بندرعباس در حوزه خدمات شهری در خصوص ساماندهی ساحل بندرعباس اعم از پاکسازی و جمعآوری قلیان فروشان در ساحل ،نحوه جمعآوری زبالهها و همچنین سگهای بلاصاحب در سطح شهر ” برگزار شد.
فیصل دانش ، رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه گفت: باید از ظرفیت مردم و جوانان علاقهمند به محیط زیست در جهت زیباسازی و پاکسازی محیط زیست از جمله سواحل استفاده شود.
دانش با تقدیر و تشکر از زحمات مجموعه خدمات شهری خاطر نشان کرد: علیرغم اینکه حوزه خدمات شهری پر تلاش است ، اما مشکلات خدمات شهری نیز وجود دارد و احساس میشود.!!موضوع اینجاست که همه منتظر هستند شهرداری اقدامی کند ، برخی دستگاهها یا مدام انتقاد دارند و یا بیهوده سکوت می کنند و اعتراضی ندارند ، و متاسفانه در این میان، دیواری کوتاهتر از دیوار شورای شهر نیز وجود ندارد.
رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس اضافه کرد: هیچ شهری در دنیا بدون خواست ،همراهی و مشارکت مردم تمیز نمیشود و هیچ شهرداری نمیتواند بهتنهایی شهر را تبدیل به شهری ایده آل نماید.
دانش با بیان اینکه هر چند بیکاری عامل اصلی رویآوردن افراد به شغل های کاذب همچون ،عرضه قلیان شده است و لی نباید مشکلات قلیانفروشان نادیده گرفته شود، وی عنوان کرد: یکی از ایرادهایی که وجود دارد این است که برخی اوقات بدنبال حذف صورت مسئله هستیم، قبول کنیم، برخی مشکلات ، مشکلات فرهنگی است که در جامعه وجود دارد.
دانش، فرهنگسازی و دعوت از جوانان حامی محیط زیست برای پاکسازی سواحل را اقدامی مناسب عنوان کرد و گفت: باید از ظرفیت مردم و جوانان علاقهمند به محیط زیست در جهت زیباسازی و پاکسازی محیط زیست استفاده کرد.آبتین امیری عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه گفت: مشکلات در حوزه خدمات شهری به چند بخش تقسیم می شود، بخش اول که به خدمات شهری برمی گردد و باید با یک نقشه راه و برنامه هماهنگ این مشکلات و مسائل برطرف شود و تا با پیگیریها و تشکیل جلسات مستمر شاهد یک رویه هماهنگ در درون خدمات شهری باشیم.
امیری بیان کرد: در بخش دیگر که متوجه شورای شهر و شهرداری است و می بایست اولویت ها در این زمینه مشخص شود. درست است که اتفاقات عمرانی کارهای ماندگاری برای شهر هستند، اما مردم براساس خدمات شهری در مورد شهرداری و شورای شهر قضاوت می کنند و باید در این زمینه اعتبار لازم دیده شود تا شاهد کاهش مشکلات حوزه خدمات شهری و در نتیجه رضایت شهروندان باشیم. در شرایط فعلی هزینه اداره شهر بندرعباس سه برابر شده است.
رئیس کمیسیون بهداشت شورای اسلامی شهر بندرعباس در ادامه خاطرنشان کرد: با پیگیری کمیسیون خدمات شهری، برای همه مشکلات خدمات شهری، نشست های تخصصی با حضور کارشناسان تشکیل شده و موضوعات مهم در دستور کار کمسیون شورای شهر قرار گرفته است.
اسماعیل بواشه عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: معاونت خدمات شهری برنامه های زیادی دارد اما این برنامه ها اجرایی نشده، که نمونه هایش تعداد سگهای ولگرد که هرروز اضافه تر میشود، سگها جمعآوری و رها میشوند بدون اینکه کد و پلاک گذاری شوند.
بواشه با بیان اینکه باید دکههای موجود را آسیبشناسی کنیم تا برای سالهای بعد جمعآوری یا جابجا شوند، افزود: بر روی دکههایی که قرار است احداث شود سختگیریهای بیشتری باید صورت بگیرد، همچنین قرار بود همه دکهها متحدالشکل شوند و دکههایی که بدون مجوز هستند جمعآوری شوند که این اتفاق هم هنوز نیفتاده است.
فاطمه جراره عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: یکی از مشکلات مردم در ساحل قلیان فروشان است، باید مشکلات قلیانفروشان که موضوع اشتغال آنها است درنظر گرفته شود و در کنار آن باید به سمت سالمسازی ساحل برویم و محیط آنجا را برای خانوادهها امن کنیم وی ادامه داد: ظرفیت شهر بندرعباس، ساحل آن است که باید از این ظرفیت به خوبی استفاده شود.
وی ابراز داشت: یکی از ارگانهایی که می تواند در زمینه فرهنگسازی نقش عمل کند صدا و سیما است و تا زمانی که فرهنگسازی نشود با صرف بودجه اضافی نیز به نتیجه نخواهیم رسید.
پرویز سالاری، عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: یکی از نکات مهم که درشورای چهارم در دستور کار قرار گرفت، موضوع نورپردازی ساحل بود، در سال ۹۵ یک میلیارد تومان برای نورپردازی گذاشتهایم، اگر ساحل زیبا باشد، فضا برای آسیبهای اجتماعی ناامن میشود و در صورت تامین روشنایی، امنیت این مناطق نیز افزایش خواهد یافت.
سالاری با اشاره به اینکه از ظرفیت بسیج درزمینه امنیت ساحل استفاده نشده است، بیان کرد: باید اجازه دهیم پایگاه های بسیج در نقاط مختلف ساحل ایجاد شود تا قلیان و سایر آسیب های اجتماعی کنترل شود.
فرزانه آرامش، عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: رشد نجومی سگ های ولگرد در شهر باعث نگرانی بسیاری از شهروندان شده است، این سگ ها، آسیب های روحی و روانی زیادی برای افراد بویژه کودکان به همراه دارند و جمعیت سگ ها روز به روز در حال افزایش هستند و باید مشخص شود دلیل این افزایش چیست؟
آرامش گفت: سگ ها در سطح شهر محیطی پر از ترس برای مردم ایجاد کرده اند و همچنین این سگ ها عاملی برای بسیاری ها از بیماریها محسوب می شوند.
معاون خدمات شهری شهرداری بندرعباس تصریح کرد: دغدغه اصلی شهروندان مسئله زباله، فضای سبز و سگهای بلاصاحب بوده که منتج به تهیه طرحهای مختلف شده و در دستور کار این جلسه هم هست.
اسماعیل موحدی نژاد با بیان اینکه تدوین طرح جمعآوری قلیان فروشان، نورپردازی ساحل، اجرای طرح بوم گردی ساحلی در سورو، دریافت ایدههای شهری، جمعآوری سگها و … از کارهای صورت گرفته در معاونت خدمات شهری شهرداری بندرعباس است، عنوان کرد: در خصوص مسئله سگهای بلاصاحب مکاتبات زیادی با اداره کل حفاظت محیطزیست و سایر ادارات ذیربط انجام شده است، در حال حاضر سه فنس جداگانه برای سگهای نر، ماده و تولهها در این طرح پیشبینی کردهایم.وی با بیان اینکه در خصوص مسئله قلیان فروشان ۶ ماه است سه ماشین مقابله با تخلفات در این خصوص از ساعت ۵ تا ۱۰ شب فعالیت جدی آغاز کردهاند، ابراز کرد: در نظرخواهی که از مردم داشتیم ۷۰ درصد مردم از عرضه قلیان در ساحل بندرعباس ابراز نارضایتی میکردند و خواستار جمعآوری قلیان فروشیها بودند.موحدی نژاد با اشاره به اینکه یکی از دغدغههایمان ساحل سورو است، اضافه کرد: طرحی توسط خود ما بدون استفاده از مشاور و بدون پرداخت ریالی جهت حفظ محیطزیست، معیشت مردم و توسعه گردشگری در محله سورو اجرایی میشود، با کارشناسیهای انجام شده به این نتیجه رسیدیم بستن کلی ساحل سورو آسیبهای دیگر ازجمله حذف گردشگر را در پی خواهد داشت.
مشاور شهردار بندرعباس در امور ساحل و دریا نیز در این جلسه بیان کرد: در ساحل بندرعباس انواع آلودگیها را داریم، ورود مواد آلاینده که وضعیت خاصی را ایجاد کرده نیاز به این دارد که اقدامات عملی درزمینه پایش و اندازهگیری انجام دهیم.
صمد حمزهای با اشاره به اینکه بسیاری از کارهایی که در ساحل بندرعباس انجام شده مکانیابی مناسبی نداشته است، ابراز کرد: در خصوص سیگار و قلیان مواد آلایندهای که از طریق آب قلیان و فیلتر سیگار وارد ساحل میشود به محیطزیست آسیب میزند، ورود ماشین به ساحل نیز زیستگاه بسیاری موجودات را خراب میکند.
وی ادامه داد: در خصوص آلایندگی مزارع پرورش ماهی و میگو گزارشی به استاندار ارائه دادهام ، پساب مزارع، موادی مثل آمونیاک و .. که بیماریزا هستند ساحل بندرعباس را دچار مشکل میکند؛ متأسفانه ساحل شرق بندرعباس دارد به سمت ساحل گلی پیش میرود که ایجاد مشکل میکند ریزدانهها زیاد میشود.
مشاور شهردار بندرعباس در امور محیطزیست نیز در این جلسه اظهار کرد: مسئله زبالهها در ساحل و ماکرو پلاستیکها و میکرو پلاستیکها ارتباط بسیار نزدیکی با زندگی مردم دارد، طرح پایشی روی زبالههای ساحلی انجام شده و آنقدر وضعیت بحرانی است که کاری ضربتی میخواهد و شهرداری میتواند این کار را انجام دهد.
احسان کامرانی ادامه داد: در این خصوص همه دستگاههای استان باید پایکار بیایند، کار تحقیقاتی در خور سورو، پارک دولت، فرودگاه و … انجام شده و به این نتیجه رسیدیم ۸۰ درصد زبالهها پلاستیک هستند و بیشتر این پلاستیکها کیسه هستند، این مشکل را خیلی از کشورها دارند؛ این پلاستیکها توسط موجودات دریایی خورده و تبدیل به میکرو پلاستیک شده و وارد چرخه غذایی مردم میشوند و با سلامت آدمها سروکار دارد و در این مسئله باید جدیتر وارد شد.معاون فنی مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس نیز در این جلسه عنوان کرد: در خصوص بحث سامان سرا برای معتادین مقرر شد اورژانس ۱۱۵ اعزامات را انجام دهد، حضور ثابت پزشک توجیه منطقی در این سامان سراها ندارد.
مسعود دادرس خاطرنشان کرد: در خصوص قلیان فروشها طبق ماده قانون منع استعمال دخانیات عرضه قلیان در اماکن عمومی ممنوع است و نمیتوان به ساماندهی این قلیان فروشیها پرداخت البته برخورد قهری یکی از کارهایی است که در این زمینه انجام میشود، در جلساتی که در کارگروه سلامت امنیت غذایی داشتیم عنوان شد که افزایش ساعت گشت زنی صورت بگیرد.
وی افزود: در موردبحث ساماندهی سواحل مشکلات زیادی داریم، سرویسهای بهداشتی وضعیت مناسبی ندارند که باید تدبیری در این زمینه اندیشیده شود؛ در خصوص واگذاری کانکسهایی درزمینه مواد غذایی که شهرداری انجام میدهد حتماً باید استعلام از مرکز بهداشت را انجام دهند.
معاون فنی مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس با اشاره به اینکه در خصوص سگهای بلاصاحب، اقدامات خوبی انجام شده اما نیاز است پیگیریهای بیشتری شود، بیان کرد: سایت تل سیاه اقداماتی انجام میدهد ولی کافی نیست، متأسفانه یک مورد مثبت هاری در بخش قلعه قاضی داشتیم که زنگ خطری بوده و تهدیدی علیه سلامتی است چراکه ابتلا به هاری منجر به مرگ حتمی خواهد شد، قطعاً مدیریت پسماند میتواند در کاهش جمعیت این سگها کمک کند.
کارشناس مسئول نظارت بر امور حیاتوحش اداره کل حفاظت محیطزیست هرمزگان نیز در این جلسه اظهار کرد: در خصوص سگهای بلاصاحب چیزی که ما را نگران میکند انتقال بیماریها به حیاتوحش است چون اگر این بیماریها وارد حیاتوحش شود کنترل آن خیلی سخت است، برای مثال انتقال به روباهها، بهخصوص در روستاها اگر صورت بگیرد هیچ کاری نمیشود.
فهیمه گودرزی ادامه داد: تنها کاری که در این زمینه میشود انجام داد، همزمانی اینها با مدیریت پسماند است، نمیشود گفت سگها جمعآوری میشود اما زبالهها مغفول میماند، برای سگها یک ساعت بیرون ماندن زبالهها هم کافی است، این سر ساعت جمع نکردن زبالهها مشکلساز است.
“بابک پارسا”
این مطلب بدون برچسب می باشد.
سرمایهگذاری ۹.۵ میلیون یورویی معادل هفت هزار و پانصد میلیارد ریالی شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری بتا در نوسازی ناوگان حملونقل بندری بندر شهید رجایی در راستای اقتصاد دریا محور
به مناسبت هفته پژوهش به مدت دو روز نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی در دانشگاه آزاد واحد بندرعباس برگزار می گردد
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، افزود: استان هرمزگان قبل از شروع دروان ریاست جمهوری شهید رئیسی در صدر فقر و فلاکت قرار داشت اما امروز آمارها نشان میدهد ما از صدر جدول فقر فاصله گرفتهایم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان میزان تخلیه و بارگیری انواع کالای نفتی و غیرنفتی هفت ماهه ۱۴۰۳ در بنادر این استان را بیش از ۶۴ میلیون و ۷۸۰ هزار تُن اعلام کرد.
Δ