نه به پلاستیک محمدرضا رکن الدینی- (پایگاه خبری صدای گامبرون) هم اندیشی همواره اثر بخش است. تاریخ گفت و گو در جهان نشان داده که از طریق هم اندیشی می توان از آسیب ها برون رفت داشت. محیط زیست هرمزگان از جمله اداراتی است که بر اهمیت مسئله گفت و گو وافق است؛ به […]
نه به پلاستیک
محمدرضا رکن الدینی- (پایگاه خبری صدای گامبرون)
هم اندیشی همواره اثر بخش است. تاریخ گفت و گو در جهان نشان داده که از طریق هم اندیشی می توان از آسیب ها برون رفت داشت.
محیط زیست هرمزگان از جمله اداراتی است که بر اهمیت مسئله گفت و گو وافق است؛ به طوریکه این امر، یکی از ویژگی های منحصر این اداره به حساب می آید.
نخستین هم اندیشی مدیر کل جدید محیط زیست هرمزگان با سمن ها نیز، مهر تاییدی بود بر ادامه این روند.
البته این هم اندیشی یک ویژگی خاص دیگری هم داشت: حضور هنرمند نامی کشور میترا حجار!
میترا حجار که خالق بسیاری از خاطرات سینمایی ما است، این بار در نقش حامی محیط زیست هرمزگان ظاهر شد؛ نقشی مهمتر از تمام آنچه که تا اکنون از او بر پرده ی نقره ای دیده ایم.
آنچه در ادامه می آید ماحصل این نشست صمیمی است که با همراهی سمن های فعال هرمزگان امکان بهتری یافت.
حبیب مسیحی تازیانی (مدیر کل حفاظت محیط زیست هرمزگان) با بیان سخنانی مبنی بر اینکه حفاظت از محیط زیست یک وظیفه همگانی است، آغازگر این هم اندیشی بود.
حبیب مسیحی تازیانی : “ما باید از خانواده ها شروع کنیم؛ با چشم انداز توجه به نسل آینده. جدای از مبحث اصلی ما در امروز که “نه به پلاستیک” است، آلودگی هوا و آلودگی منابع آب از دیگر موارد مهمی اند که باید به شکل صریح تری متوجه آن شد. ”
مسیحی در ادامه از اثرات زیان بار توسعه گفتند. البته توسعه غیر اصولی و صرفا سودجویانه که به منافع ملی نمی اندیشد. هم چنین ایشان به صورت اجمالی از ضرورت مدیریت صحیح پسماندها و ضایعات نیز سخن گفتند.
ایشان در بخش دیگری از سخنان شان از اهمیت و احترام خاک در نزد بشر سخن گفتند. اینکه خاک در نزد ایرانیان گرامی داشته می شد؛ به طوریکه آن را از ناپاکی دور نگه می داشتند؛ و مورد مثال خود را به کوزه ای بر جا مانده از دوران پیشین ارجاع دادند که انسانی را در خود جای داده بود.
تنوع زیستی پرندگان، تنوع آب و هوایی اقلیم های گوناگون در هرمزگان از دیگر مباحث مسیحی بودند.
میثم قاسمی، معاون فنی حفاظت محیط زیست هرمزگان دیگر سخن دان جلسه بودند. قاسمی بیشتر به معرفی موقعیت پرندگان و حیوانات منحصر محیط زیست هرمزگان پرداختند.
طبق آمار معاون محیط زیست استان، ۳۶۸ گونه پرنده، ۷۱ گونه پستاندار، ۴۰ گونه خزنده خشکزی و مارهای دریایی در هرمزگان به حیات خود ادامه می دهند.
همچنین ایشان از وجود ۴ گونه لاکپشت دریایی- که البته در معرض انقراض نیز قرار دارند- نهنگ آبی و خرس سیاه آسیایی که به عنوان نماد محیط زیست هرمزگان به شمار می رود، خبر دادند.
قاسمی با اشاره به تنوع زیستی پرندگان در هرمزگان گفت: ” هر ساله پرنده نگرهایی از سراسر دنیا، هرمزگان را به عنوان مقصد نهایی خود بر می شمارند.”
پس از اظهارات کارشناسانه معاون محیط زیست، نوبت به سمن ها رسید تا به بررسی آسیب ها و راهکارها بپردازند که اهم سخنان ایشان، فرهنگ سازی از طریق آموزش بود.
قاسمی استاد دانشگاه از فعالین حوزه محیط زیست:
“بهترین راه حفاظت از محیط زیست تنویر افکار عمومی است. به همین جهت و با توجه به علاقه مردم به هنرمندان، آنها می توانند نقشی حیاتی در این خصوص ایفا کنند. همچنین محیط زیست هرمزگان با دارا بودن ۵۸ سمن تخصصی در بخش های مختلف، می تواند در تسریع این روند تاثیر گذار باشد.”
قاسمی راد از فعالین حوزه محیط زیست:
“دغدغه ی ما شکیل تر شدن هر روزه ی پلاستیک ها است! پلاستیک هایی که مورد مصرف روزمره است. برخی از شهروندان به دلیل استفاده چند باره از یک ظرف پلاستیکی، موجبات سرطان را در کودکان خود فراهم نموده اند. توصیه می شود به شکلی فرهنگ سازی کنیم که عموم مردم بتوانند از ظروف سفالی و مسی استفاده کنند.”
مریم اقبالی، فعال محیط زیستی:
آموزش از خانواده ها آغاز می شود. سعی کنیم مادران را پای کار بیاوریم. باید نگاه بهتری به خانه شود. خانه صرفا محیط زندگی شخصی نیست. خانه می تواند همان جامعه باشد. نقش افراد مشهور در این خصوص راهبردی است.”
بیشتر سخنان سایر سمن ها حول محورهای یاد شده عنوان شد.
میترا حجار در انتها با تشکر از مدیریت محیط زیست هرمزگان و حضور سمن ها، یادآور شد که رسالت اکنون ایشان، نه به پلاستیک است.
میترا حجار:
“تنها راه نجات و برون رفت از این موضوع، آگاه سازی جوامع محلی است. ما با نه به پلاستیک، علاوه بر گسترش این آگاه سازی، کوشش می کنیم با جمع آوری ضایعات و تبدیل آنها به یک اثر هنری و ایجاد نمایشگاهی از این آثار، گامی در این خصوص برداریم. از آنجایی که این امر یک حرکت جهانی است، امیدواریم اثراتی مثبت ایجاد کنیم. می توان با ممنوعیت استفاده از پلاستیک، قدمهای مهمی در این زمینه برداشت.”
حجار با بیان اینکه حرکت مردمی را باید تقویت کرد عنوان نمودند:
” امید داشتن مهمترین مسئله است”
این مطلب بدون برچسب می باشد.
در این بازدید بررعایت هر چه بهتر الزامات زیستی محیطی در مراحل مختلف تصفیه خانه مورد تاکید قرار گرفت
رییس اداره حفاظت محیط زیست گرگان از تحویل یک بهله پرنده شکاری سارگپه به محیط زیست این شهرستان خبر داد.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در خصوص وضعیت پلنگ زندهگیریشده در روستای مغانک دماوند که زندهگیری و به باغ وحش ارم منتقل شد، گفت: با اقدامات درمانی انجامشده این حیوان هماکنون از شرایط سلامتی مناسبی برخوردار است.
وحید خیرآبادی معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل گلستان گفت: روز چهارشنبه ۵ دی ماه دکتر لاهیجان زاده معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست از پاسگاه محیط بانی گمیشان بازدید نموده و با محیط بانان دیدار و از زحمات آنان تقدیر و تشکر نمود.
موفق باشید. امیدوارم روزی بهترین پایگاه خبری ایران بشوید
ممنون
Δ