سفر یک روزه رییس سازمان سینمایی کشور به بندرعباس

محمد خزاعی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سازمان سینمایی کشور صبح امروز در گلزار شهدای بندرعباس حاضر و به مقام والای شهدا ادای احترام کرد.    محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی کشور در جمع اهالی سینما و دستگاه های فرهنگی استان هرمزگان اظهار کرد: سفر به هرمزگان نوزدهمین سفر استانی می باشد […]

photo5231030947 photo5231030862 photo5231030884 photo5231030932 photo5231030819 photo5231030787 photo5231030763

محمد خزاعی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سازمان سینمایی کشور صبح امروز در گلزار شهدای بندرعباس حاضر و به مقام والای شهدا ادای احترام کرد.

 

 محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی کشور در جمع اهالی سینما و دستگاه های فرهنگی استان هرمزگان اظهار کرد: سفر به هرمزگان نوزدهمین سفر استانی می باشد که از سال قبل طراحی کرده بودیم برای اینکه بتوانیم برای توسعه زیرساخت‌های استان ها کاری را انجام دهیم.

وی افزود: یکی از مهم ترین سیاست های دولت سیزدهم این بود که تمامی معاونین به استان ها سر بزنند و تا جایی که امکان دارد برای رفع مشکلات ادقام نماییم.

IMG 20230614 131008 848 IMG 20230614 131002 668 600x400 1 IMG 20230614 130951 372 600x400 1 IMG 20230614 130949 296 600x400 1

رییس سازمان سینمایی کشور گفت: در فصل گرما آمده ایم که بدانید برای کار حضور داریم، بحث عدالت محوری در سازمان سینمایی شعار نیست و با رصد می‌توانید بدانید که نگاه ویژه‌ای در این زمینه داریم.

خزاعی بیان‌داشت: یکی از اقدامات بسیار خوبی که در این دولت انجام شد، تجهیز ۵۰ سالن سینمایی در شهرستان های مختلف کشور بود که تا شهریور ماه افتتاح خواهد شد.

وی با بیان اینکه قریب به ۲۲۲ شهر در کشور با جمعیت داریم که فاقد سالن سینما می‌باشند که تا کنون مورد توجه قرار نگرفته بودند و این مسائل باید مورد توجه قرارگیرد، تصریح کرد: ما در حوزه زیرساخت‌ها نمی‌توانیم ورود کنیم اما در زمینه تجهیزات به صورت کامل در خدمت خواهیم بود.

رییس سازمان سینمایی کشور اذعان داشت: در همین مدت کم، ۷۱۴۰۰ مخاطب سینمایی در ماه‌های اخیر سال جاری داشته‌اید و هرمزگان سیزدهمین استان پرمخاطب حوزه سینمایی کشور است.

photo5231617411 photo5231617979 photo5231617974

خزاعی بیان کرد: در سال گذشته در جشنواره های مختلف، تمام فیلم سازان استانی را دعوت نمودیم تا فیلم ها را ببینید و از نزدیک آثار همدیگر را ببینند و برای ارتقا سطح کاری شان تلاش کنند که امسال نیز دعوت خواهیم کرد.

وی گفت: در حوزه فیلم سازی در استان هرمزگان در عرصه حرفه ای ورود نشده است و در سال گذشته ۴ فیلمساز در جشنواره فیلم فجر از استان‌های کشور حضور داشتند.

رییس سازمان سینمایی کشور تصریح کرد: احساس می‌کنم با وجود قدمت سینما و سینما داری در استان هرمزگان اراده جدی وجود ندارد، اگر امروز استان‌ها برایم مهم هستند به دلیل این هست که خودم کارم را از استان ها آغاز کرده ام، بنا براین ما آماده‌ایم اگر اهتمامی از سوی فیلمساز باشد مبلغی را بپذیریم و حمایت نماییم.

خزاعی افزود: در حوزه تجهیزات در شورای عالی سینما مصوب شده و گام هایی در این جهت برداشته شده است که تجهیزات و امکانات بروزرسانی خواهد شد.

وی ابراز داشت: اگر عمری باشد قول می‌دهیم امسال تمام دفاتر سینمای جوان مجهز به امکانات روز خواهد شد و برآوردهای مختلفی در این زمینه بعمل آمده است که با توجه به ظرفیت استان‌ها اختصاص خواهیم داد.

رییس سازمان سینمایی کشور با بیان اینکه در سازمان سینمایی کشور اولویت های را داریم که موضوعات جمعیت، انقلاب، و … از دغدغه‌های ما محسوب می‌شود، تصریح کرد: آموزش رایگان را در ۱۰ استان کم برخوردار کشور آغاز کرده‌ایم و مسایل مالی هنرجویان را فدای استعداد نکرده‌ایم که مورد استقبال خوب هنرجویان قرار گرفته است.

 

خزاعی با اشاره به اینکه وضعیت آموزشگاه‌ها و دفاتر سینمایی رقابت با سینمای جوان نمی باشد، گفت:  تعاریف خاصی برای جنس کاری هر کدام مشخص شده است و باید گفت انجمن سینمایی مباحث علمی و آموزشی برایش اولویت است، آثار ما باید رنگ و بویی از این نظام داشته باشد و ما نیز نباید از سرمایه‌های این نظام بگذریم، خط قرمز‌هایی نیز در تولید آثارمان داریم که نباید در این خصوص از آنها عبور نماییم.

وی اضافه کرد: سینما هم انسان‌های خوب دارد هم انسان‌های بد، نمی‌توانیم تمامی جامعه سینمایی را دچار مشکل بدانیم کما اینکه افرادی نیز هستند که در همین حوزه سینمایی نماز شبشان ترک نمی‌شود، یک برنامه سینمایی در استان‌ها خواهیم داشت که فقط مختص به برنامه سینما هفت در مرکز نباشد و این شرایط نیز در برنامه شبکه‌های استانی فراهم شود.

رییس سازمان سینمایی کشور در پایان تاکید کرد: بیمه هنرمندان اشکال قانونی دارد و نیازمند این است که مورد پیگیری قرار گیرد زیرا بیمه هنرمندان تنها امید آنها و خانواده‌هایشان می‌باشد.

در ادامه این نشست ، اسمعیل جهانگیری مدیرکل ارشاد اسلامی استان هرمزگان در نشست صمیمی رییس سازمان سینمایی کشور با اهالی سینما و دستگاه های فرهنگی استان هرمزگان اظهار کرد: سفرهای دکتر خزاعی دارای رهاورد های خوبی برای استان ها داشته و یقیا قدمشان به استان هرمزگان پر برکت خواهد بود.

وی با بیان اینکه حضور دکتر خزاعی باعث دلگرمی هنرمندان فعال حوزه سینما شد، افزود: معتقدیم که باید ظرفیت ها را کنار هم بگذریم و از خودمحوری پرهیز نماییم، شاید در گذشته شخص محوری بیشتر حاکم بوده است اما رسم ما و برنامه ما بر این بوده که از سازمان ها و تشکل‌های مردمی استفاده نماییم و در کنار همدیگر فعالیت نماییم.

جهانگیری بیان کرد: از دستگاه های هم عرض با اداره کل ارشاد اسلامی در سطح استان هرمزگان دعوت به عمل آورده ایم و به گونه ای وحدت و همگرایی وجود دارد که گاهی اوقات در یک رویداد به سختی می‌توان تشخیص داد که متولی این برنامه کیست.

مدیرکل ارشاد اسلامی استان هرمزگان اذعان‌داشت: در کل استان ۵ سالن سینمایی داریم که با سالن های کیش و قشم به ۷ عدد می رسد. دو سالن سینما در شهر بندرعباس و سه سالن نیز در شهرستان های میناب، بندرلنگه و حاجی آباد فعال می باشند.

وی ادامه داد: کانون های فیلم و عکس را در سطح استان فعال نموده‌ایم تا شهرستان های استان بتوانند نسبت به دریافت مهارت های آموزشی با ابتکار اداره کل ارشاد استان این کار انجام شده است و کلاس هایی تحت عنوان استادمحور شکل گرفته است که ماحصل آن تشکیل ۱۴ کانون فیلم و عکس در سطح استان بوده است.

جهانگیری اضافه کرد: سال گذشته از شهرستان حاجی آباد قریب به ۴۰ اثر توسط عده ای نوجوانان با اعتماد به نفس بالا در جشنواره استانی شرکت کردند.

مدیرکل ارشاد اسلامی استان هرمزگان همچنین گفت: جشنواره اردیبهشت و ۱۰۵ ثانیه شهرداری نیاز به حمایت دارد و تحصیل کردگان این استان در حوزه سینما در مقطع کارشناسی ارشد یک نفر می باشد.

وی با بیان اینکه قریب به دو هزار نفر از جوانان این استان به عضویت سینمای جوان استان درآمده اند، تصریح کرد: در حوزه انیمیشن و پویانمایی استعداد های خوبی در استان وجود دارد که نیازمند برنامه ریزی و اختصاص تسهیلات است تا بتوانیم موانع موجود را تسهیل نماییم.

کهوری رییس انجمن سینمای جوانان استان هرمزگان اظهار کرد: تاریخ سینما در استان هرمزگان به سال ۱۳۲۰ بر می گردد که نخستین سالن سینما راه اندازی شد و در دهه ۴۰ مرکز صدا و سیما به عنوان سومین مرکز تلویزیونی راه اندازی شد

وی افزود: گشایش دفتر سینما در دهه ۵۰ و تأسیس دفتر انجمن سینما جوان در دهه ۶۰ موجب کشف استعدادهای فراوانی بود.

IMG 20230614 130951 372 600x400 2

کهوری گفت: انجمن سینمای جوانان استان هرمزگان توانست از ابتدا آثار قابل ملاحظه ای ارایه بدهد که اولین جشنواره منطقه‌ای ، اولین جشنواره ملی، و همچنین برگزاری ۱۳ دوره هفته فیلم و عکس، ۳۸ دوره فیلم سازی ، برگزاری کارگاه های آموزشی باعث کسب مقام های مختلف منطقه ای و کشوری شده است.

رییس انجمن سینمای جوانان استان هرمزگان اذعان داشت: امروز برای تا دامه راه نیاز به حمایت ویژه داریم که با اندک ابزار نمی توان چرخ تولید را به گردش درآورد، امیدواریم با تداوم حمایت متولیان فرهنگ، شاهد فعالیت سینماگران استان باشیم.

علی‌رضا زارعی رییس انجمن سینماگران هرمزگان اظهار کرد: در انجمن سینماگران هرمزگان سعی کرده ایم ۷۳ عضو را جذب و جمع کنیم و با تلاش و همفکری پیشینه‌ای را به ثبت رسانده ایم.

وی با بیان اینکه این انجمن با همکاری شهرداری بندرعباس دو دوره جشنواره فیلم کوتاه ۱۰۵ ثانیه ای را برگزار نموده ایم، افزود: در استان هرمزگان کانون های زیادی را فعال کرده ایم که تولیدات آنها را در جشنواره های مختلف پذیرفته ایم.

رییس انجمن سینماگران هرمزگان تصریح‌ کرد: این انجمن در کنار اداره کل ارشاد می‌باشد و استدعا داریم زیرساخت‌های لازم را برای روی پا استادن سینمای هرمزگان فراهم کنید.

سپس محمدرضا رکن الدینی رییس انجمن موسسات سینمایی استان هرمزگان اظهار کرد: ما مشکل تفکر داریم، مشکل اندیشه داریم، اولین چیزی که باید رعایت کنیم، باید آفت زدایی کنیم، مکان در جایی معنا پیدا می‌کند که ما به آن هویت می‌دهیم، چه کار باید کنیم که مشکل الان را برطرف نماییم. فیلم سازان جوان این استان چه کاری باید انجام دهند؟

وی تاکید کرد: باید جوانان و تازه نفس ها را دریابیم و به صورت موقت برای تعداد موسسات فعال استان جای اسکان فراهم نماییم.

رییس انجمن موسسات سینمایی استان هرمزگان گفت: در این استان فیلم سازانی داریم که به سینمای شخصی ورود کرده اند و نباید آنها را پس بزنیم، باید این فضای باز را ایجاد نماییم تا تفکر ورود پیدا کند.

ابراهیم احمدی پیشکسوت سینمایی استان هرمزگان نیز بیان کرد: در خصوص ارتقاء علمی انجمن سینمای جوانان باعث می شود هنرمندان قدر استان هرمزگان را بیشتر بشناسیم.

وی افزود: رشد تکنولوژی در زمینه فیلمسازی باعث می‌شود که افراد و هنرجویان به امکانات بیشتری نیاز داشته باشند.

پیشکسوت سینمایی استان هرمزگان ادامه داد: مکان مناسب برای فعالیت در انجمن سینمای جوان کم هست و بسیاری از افراد به دلیل عدم وجود مکان میلی به ادامه همکاری ندارند.

محود شهبازی از مستند سازان برجسته استان هرمزگان اظهار کرد: سهم استان هرمزگان در سال گذشته ۲۰۰ میلیون تومان بوده است که بیش از دو هزار عضو با این مبلغ و با نگاه حرفه ای نیم توانند حتی ۴ فیلم کوتاه تهیه نمایند.

وی بیان داشت: در خصوص تجهیزات آموزشی در سینمای جوان بسیار ضعیف بوده ایم و حتی باکس مونتاژ در سینمای جوان هرمزگان وجود ندارد که نیازمند نگاه ویژه می باشد.

بهرامی از فعالان حوزه سینما استان هرمزگان با بیان اینکه در استان هرمزگان فیلمساز خیلی داریم اما فیلمی ساخته نمی‌شودژ تصریح کرد: هفت سینما برای استانی که دو منطقه‌ی آزاد دارد بسیار ناچیز است که این آمار با تعداد سینماهای منطقه یک تهران نیز همخوانی ندارد.

وی افزود: دغدغه بزرگ ما، نداشتن بودجه است، نمی‌دانیم چرا سینما و سینماگران دیده نمی شوند، خیلی هزینه می شود اما بازخورد آن کم می‌باشد.

فعال حوزه سینما استان هرمزگان همچنین گفت: عدم استفاده از نیروهای توانمند استان هرمزگان در بسیاری از پروژه های سینمایی که در همین استان ثبت و ضبط می‌شود از دغدغه‌های ما می‌باشد.

احمد بازماندگان از فعالان سینمایی جزیره قشم اظهار کرد: ۸۰ هنرجو در سطح جزیره قشم داریم اما متاسفانه به علت کمبود تجهیزات و امکانات پاسخگوی کار ما نیست.

وی افزود: ۹۰ درصد از فیلم‌های سینمایی تولیدی در استان هرمزگان در منطقه‌ی آزاد قشم تولید می‌شود که نیازمند توجه بیشتر به این حوزه کاری هستیم.