سهم ایران از صادرات مصنوعات طلا

به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون ؛ رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی ایران گفت: سهم ایران از صادرات طلا و جواهر و مصنوعات آن در دنیا تنها ۲هزارم درصد است. سیدحجت شفایی افزود: کشور هند در سال ۵۰۰ تُن طلا تولید می کند و عربستان سعودی نیز سالانه ۵۰۰ […]

به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون ؛ رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی ایران گفت: سهم ایران از صادرات طلا و جواهر و مصنوعات آن در دنیا تنها ۲هزارم درصد است.

سیدحجت شفایی افزود: کشور هند در سال ۵۰۰ تُن طلا تولید می کند و عربستان سعودی نیز سالانه ۵۰۰ تُن طلا و جواهر وارد می کند، اما متاسفانه به دلیل بخشنامه ها و آیین نامه های متعدد، متضاد، مخل و مزاحمی که درباره صادرات طلا و جواهر در ایران وجود دارد، سهم ما از بازار صادراتی تنها دو هزارم درصد است.

وی به بازار ۴۵۰ میلیون نفری کشورهای همسایه ایران اشاره کرد و افزود: علاوه بر نیاز جمعیت ۸۰ میلیونی ایران، ظرفیت صادرات طلا و محصولات آن نیز در کشور بسیار بالاست و می تواند ارزآوری و اشتغال زایی بالایی نیز به همراه داشته باشد.

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ های قیمتی ایران اظهار داشت: از ۳۱ استان کشور، در ۳۰ استان دارای ذخایر سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی هستیم و در ۱۰۰ نقطه از ۲۱ استان نیز ذخایر طلای کشف شده وجود دارد.

شفایی با بیان اینکه از ۱۵ معدن طلای کشور تنها ۳ معدن فعال است، ادامه داد: متاسفانه در صنایع وابسته به طلا و معادن آن با وجود آنکه جایگاه خوبی داریم، در بحث صادرات و ارزآوری ضعیف عمل کرده ایم که این موضوع بیشتر ناشی از سیاست های دولت و وزارت صنعت بوده است.

نیازمند برج‌های طلا در کشور هستیم

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ های قیمتی ایران تصریح کرد: ما در کشور نیازمند مراکز تخصصی طلا و جواهر هستیم؛ در دنیا شهرک های صنعتی، شهرک های صنفی یا برج های طلا وجود دارد و در ایران نیز با وجود آنکه نخستین مرکز تخصصی طلا و جواهر به وجود آمده اما باز هم نیازمند ایجاد برج های طلا هستیم. شفایی اظهارداشت: متاسفانه صنعت طلا و جواهر ایران همچنان به روش سنتی فعالیت می کند و یکی از راهکارهای صنعتی شدن آن ایجاد مراکز تخصصی و برج های طلا است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی همچنین با اشاره به برگزاری یازدهمین دوره نمایشگاه بین المللی طلا، نقره، ساعت، جواهر و سنگ های قیمتی و صنایع وابسته گفت: به دلیل تحریم های اقتصادی و همچنین نوسانات نرخ ارز، در نمایشگاه امسال تعداد غرفه های خارجی کشور ریزش داشته اما به هر حال تعدادی از نمایندگان شرکت های خارجی در این نمایشگاه حضور دارند. این نمایشگاه قرار است از روز دوم تا پنجم اسفندماه در محل نمایشگاه بین المللی تهران با حضور بیش از ۱۳۰ غرفه برگزار شود.

“بابک پارسا”