به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون و به نقل از خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در رأس یک هیأت سیاسی و اقتصادی وارد بغداد شد در بدو ورود به عراق در جمع خبرنگاران درباره این سفر گفت: ما با عراق هم سابقه طولانی داریم و هم کشوری بودیم که در دوران سختی […]
به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون و به نقل از خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در رأس یک هیأت سیاسی و اقتصادی وارد بغداد شد در بدو ورود به عراق در جمع خبرنگاران درباره این سفر گفت: ما با عراق هم سابقه طولانی داریم و هم کشوری بودیم که در دوران سختی در کنار مردم عراق بودیم.
وی با بیان اینکه مردم عراق توانستند یک خطر را که برای کل منطقه خطرناک بود رفع کنند و ما در کنار آنها بودیم، درباره هیأت اقتصادی همراهش عنوان کرد: بخش خصوصی ما در سالهای گذشته همواره در بازسازی عراق نقش فعالی داشته و روابط بسیار قوی تجاری بین ایران و عراق وجود دارد، البته برخیها تلاش کردند این روابط را به هم بزنند، ولی به لطف خدا و درایت مسئولان دو کشور توفیقی در این زمینه نداشتند.
*زمینه سازی برای سفر روحانی به عراق
وزیر خارجه افزود: این سفر اولین سفری است که بنده توفیق پیدا میکنم بعد از انتخابات عراق و تشکیل حکومت جدید در عراق به این کشور سفر کنم، قبلا قرار بود به عراق سفر کنیم که با سفر آقای برهم صالح به ایران، این سفر را قدری دیرتر انجام دادیم تا زمینه برای سفر ریاست جمهوری ایران به عراق هم فراهم شود.
ظریف گفت: در این سفر علاوه بر بغداد به عتبات مقدسه در نجف و کربلا سفر خواهیم داشت که در کربلا علاوه بر تشرف به عتبات مقدسه، یک فروم اقتصادی مشترک با عراقیها خواهیم داشت.به اقلیم کردستان نیز خواهیم رفت و در سلیمانیه و اربیل برنامههایی داریم منجمله یک فروم (مجمع) اقتصادی در سلیمانیه.
به گزارش فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران برنامه تدارک دیده شده در این سفر را در راستای همکاری و فعالیت بیشتر بخش خصوصی با همتایان عراقی خود برشمرد و یادآور شد: مشکلاتی در ماههای گذشته مخصوصا بعد از حمله داعش به عراق در مسیر فعالیتهای بخش خصوصی ایران ایجاد شده بود از جمله مشکلات در بخش فنی و مهندسی و سایر بخشها و مزاحمتهایی که آمریکاییها ایجاد میکنند که امیدواریم بتوانیم با همفکری دو طرف این مشکلات را حل کنیم.
ظریف افزود: ما از مواضع مسئولان عراقی درباره تحریمها استقبال کردیم و لازم است با همفکری زمینههای عملیاتی کردن این مواضع سیاسی را پیدا کنیم.
وی در پاسخ به سؤالی درباره رفع مشکلات بخش خصوصی ایران در عراق نیز گفت: ما مجموعه نگرانیهایی که بخش خصوصی ما دارند را جمع آوری کردیم، در سفرهای قبلی که بنده و همکاران دیگر از دولت داشتند این موضوعات بررسی شده و در این سفر نگرانیهای بخش خصوصی برطرف میشود.
وزیر خارجه همچنین در پاسخ به سؤالی در توصیه به کشورهای منطقه و مزاحمتهایی که آمریکاییها ایجاد میکنند نیز گفت: این حرکتها نتیجه شکست سیاستهای آمریکاست و این شکستها ۴۰ سال است ادامه یافته و پیشنهاد من به کشورها این است که روی اسب بازنده هیچ وقت شرط بندی نکنند.
به گزارش فارس، وزیر خارجه ایران در این سفر با «محمدعلی الحکیم» همتای عراقی خود ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه و تحولات منطقهای و بینالمللی را بررسی میکند و قرار است فردا دوشنبه در بغداد با «عادل عبدالمهدی» نخستوزیر، «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان و «برهم صالح» رئیسجمهور عراق دیدار کند.
زیارت عتبات عالیات نجف اشرف و کربلای معلی از دیگر برنامههای ظریف در این سفر است.
براساس اعلام سفارت ایران در بغداد، وزیر خارجه ایران روز سهشنبه در اربیل با مقامات مسئول در اقلیم کردستان عراق دیدار و گفتوگو خواهد کرد. این سفر پنجشنبه پایان مییابد.
ظریف در هفتهای که گذشت نیز در رأس یک هیأت سیاسی و اقتصادی سفری سه روزه به دهلینو (هند) داشت.
وزیر خارجه ایران پیش از این از سفرش به هند و عراق خبر داده بود.
“بابک پارسا”
این مطلب بدون برچسب می باشد.
رئیس جمهور در تماس تلفنی با الهام علیاف همتای آذربایجانی خود، ضمن ابراز تأسف از سانحه سقوط هواپیمای مسافربری خطوط هوایی این کشور، جان باختن تعدادی از شهروندان این کشور را تسلیت گفت.
*پوراحمدی، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با صدور تقدیرنامه، از تلاشهای مدیرعامل بیمه دانا و کارکنان این شرکت بهسبب حمایت مطلوب بیمه دانا*از اهالی فرهنگ و هنر و اعطای بهترین خدمات درمان تکمیلی به این قشر فرهی 🔹سیدمجیدخته در سراسر کشور، تشکر و قدردانی کرد. 🔹در متن این تقدیرنامه آمده است: در این رهگذر هستند مردان […]
وزیر کشور با بیان اینکه شعار محوری دولت وفاق ملی است، گفت: استاندار جدید هرمزگان از همه ظرفیتهای استان بر اساس وفاق ملی استفاده کند.
اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی مصوب کرد سازمان سنجش، پذیرش و ارزشیابی بدون تغییر در ساختار و مأموریتها به زیرمجموعه وزارت علوم بازگشته و برای تفکیک سنجش و پذیرش نیز کارگروهی تشکیل و نتیجه بررسیهای آن در صحن شورا مطرح و تصمیمگیری شود.
Δ