این همایش در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان با حضور مسئولان دستگاههای اجرایی ، پزوهشگران و اساتید برگزار شد به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون همایش گرامیداشت روز جهانی خاک با حضور مسئولان استانی در شهر بندرعباس و در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی برگزار شد. در این همایش دکتر سلیمی زاده کار شناس […]
این همایش در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان با حضور مسئولان دستگاههای اجرایی ، پزوهشگران و اساتید برگزار شد
به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون
همایش گرامیداشت روز جهانی خاک با حضور مسئولان استانی در شهر بندرعباس و در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی برگزار شد.
در این همایش دکتر سلیمی زاده کار شناس مسئول آب وخاک اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان ضمن تبریک گرامیداشت روز جهانی خاک به ارائه خود در خصوص موضاعاتی همچون خاک مهمترین بسترمدیریت آب در جهان ، پارامترهای استاندارد خاک برمبنای حفاظت از سلامت انسان ، مراحل پیاده سازی استاندارهای خاک دریک منطقه کاربردهای اصلی زمین در ایران (برابربا استانداردهای خاک ) ، تعیین مقدار پاکسازی آلاینده در خاک پرداخت .
سلیمی زاده در بخش دوم سخنان خود به راهکارهای رفع آلودگی از جمله روش های شیمایی ، فتولیز ، لند فارمینگ ورش های زیستی اشاره کرد.
وی درادامه به تشریح اقدامات پایشی این اداره کل در قبال آلودگی خاک : پایش و رصد دوره ای پساب های شهری و صنعتی ، نظارت برمدیریت پسماندهای بهداشتی ، صنعتی و شهری ، الزام صنایع و واحدهای صنعتی تولیدی و خدماتی به مرتبط با آیین نامه خود اظهاری در جهت خروجی پساب و مدیریت پسماندها پرداخت .
سلیمی زاده د رسخنان پایانی خود تو ضیحاتی در خصوص مهمترین مواردی که باعث آلایندگی خاک می گردد( از جمله : واژگونی تانکرهای حامل سوخت ، آتش سوزی انبارهای نگه داری کود و سموم شیمیایی و عدم مدیریت پسماندهای صنعتی) ارائه داد.
گفتنی است :
خاک، منبع عظیم و ثروت گرانقدری است که بسیاری از مسائل حیاتی و نیازهای ضروری انسان و جامعه به آن وابسته است. بیش از ۹۵ درصد نیازهای غذایی بشر و درصد قابل توجهی از پوشاک و سایر مایحتاج جمعیت رو به رشد انسان در بستر خاک تولید و تأمین میشود. خاک، در اصطلاح، به قشر بسیار نازک و سطحی گفته میشود که در اثر متلاشی شدن سنگها در زمانی بسیار زیاد و تحت تأثیر عوامل طبیعی تشکیل شده است. خاک، حاوی موجودات زنده و مواد آلی و بستر طبیعی برای رشد و نو گیاهان است. خاک، اساس و زیربنای کشاورزی است و ادامه حیات و بقای انسان، حیوانات و گیاهان بدون آن ممکن نیست. خاک، از منابع مهم پالاینده و تصفیهکننده طبیعت است.
عواملی چون رشد شهرنشینی، ازدیاد زبالههای شهری و صنعتی و جذب شدن برخی مواد شیمیایی در خاک، حفاریهای معادن، چرای بیرویه دامها، استفاده از سموم و آفتکشها و مصرف بیش از حد کودهای شیمیایی، به فرسایش و آلودگی خاک و تخریب سطح زمین میانجامد. با توجه به آنچه بهصورت بسیار مختصر بیان شد، اهمیت خاک به وضوح روشن میشود. از این رو، قرار دادن روزی بهعنوان روز جهانی خاک و بررسی چالشها و معضلات گوناگون پیش روی این عنصر حیاتی و در عین حال مورد بیتوجهی ازجمله آلودگی، فرسایش و… و ارائه راهکارهای عملی و علمی برای حفظ نجات آن الزامی بهنظر میرسد.
بهمنظور ارج نهادن به اهمیت خاک و جلوگیری از نابودی آن در سال ۲۰۰۲ بر اساس پیشنهاد اتحادیه جهانی علوم خاک یک، روز پنجم دسامبر بهعنوان روز جهانی خاک نامگذاری شد تا دولتها، سیاستگذاران و فعالان بخش خصوصی بهطور جدی به تکاپو افتاده و برای رفع نواقص، اصلاح روشها و بهبود اوضاع کیفی خاکها چارهاندزیشی کنند. این روز با پیشنهاد تایلند و به پاس خدمات ارزنده پادشاهان کشور در حفظ و ارتقای منابع خاک و با تصویب مجمع عمومی سازمان ملل سازمان جهانی غذا و کشاورزی (FAO)، به نام روز جهانی خاک نامگذاری شده است. این روز جهانی یک بزرگداشت سالانه است که به نمایانسازی اهمیت خاک برای جوامع در سرتاسر جهان کمک میکند و ضرورت بهرهبرداری پایدار از آن را آشکار میسازد.
“روز جهانی خاک”، اهمیت خاک را بهعنوان یکی از مهمترین اجزای طبیعت و ایفاکننده نقش اساسی در حیات انسان از نظر سهم مؤثر در امنیت غذایی، تأمین آب سالم، تنظیم هوا و سایر کارکردهای زیستمحیطی خاک به بشر گوشزد میکند. برای تشکیل هر سانتیمتر خاک، این منبع ارزشمند حیات، بهطور متوسط حدود ۳۰۰ سال زمان نیاز است که این مدت در مقایسه با عمر یک انسان بسیار زیاد است و به همین علت خاک بهعنوان یکی از منابع غیرقابل تجدید در نظر گرفته میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
وحید خیرآبادی معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل گلستان گفت: روز چهارشنبه ۵ دی ماه دکتر لاهیجان زاده معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست از پاسگاه محیط بانی گمیشان بازدید نموده و با محیط بانان دیدار و از زحمات آنان تقدیر و تشکر نمود.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در نخستین روز کاری خود با علی اکبر عالیشاه دادستان استان دیدار و گفتوگو کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان از تصویربرداری یک قلاده پلنگ به همراه توله اش در منطقه شکار ممنوع اشکورات رودسر خبر داد.
مدیر کل محیط زیست استان هرمزگان مسمومیت را علت اصلی تلف شدن دام در روستای پتروکی شهرستان جاسک عنوان کرد.
Δ