همه پروژه‌های شهری باید پیوست کیفی داشته باشند

استاندار هرمزگان ضمن تأکید بر تعامل منطقی شوراها و شهرداری‌های استان این هم افزایی را منجر به افزایش سطح خدمت رسانی به مردم برشمرد و در توسعه پایدار استان کیفیت را مهمترین پیوست پروژه‌های شهری دانست.

محمد آشوری تازیانی در نشست با شهرداران سراسر استان، با بیان اینکه مطلع از ناترازی‌های درآمدی و هزینه‌ای شهرداری‌ها هستیم، گفت: شیوه تأمین درآمد شهرداری‌ها باید تغییر کند و این مستلزم شناخت نظام مسائل شهری و ارائه‌ی اولویت‌هاست.

وی با اشاره به قانون مالیات بر ارزش افزوده، افزود: این قوانین جلوی رکود و تضعیف شهرداری‌ها را گرفت‌.

استاندار هرمزگان با اشاره به ماموریت‌های متنوع و متکثر شهرداری‌ها، گفت: شهرداری‌ها نهادهای عمومی هستند که با جامعه در هم تنیدگی دارند و پهنه مسئولیت‌شان به اندازه مطالبات مردم گسترده است و کامیابی‌ها و ناکامی‌های آن‌ها تاثیر مستقیم بر میزان رضایتمندی و سرمایه اجتماعی دارد.

آشوری تازیانی، بر لزوم همراهی و همکاری شهرداری‌ها با شوراها تاکید و اظهار داشت: وضعیت نیروی انسانی در شهرداری‌ها ناپایدار است و باید تلاش کرد نیروهای دهیاری‌ها و شهرداری‌ها ساماندهی شوند تا با آموزش مستمر شاهد افزایش بهره‌وری منابع انسانی باشیم.

نماینده عالی دولت در هرمزگان، با اشاره به ناپایداری موجود در درآمدها و هزینه‌های شهرداری‌ها، افزود: لایحه و طرح پایداری درآمد شهرداری‌ها در حال پیگیری بود که هنوز به سامان نرسیده اما تا تبدیل شدن این لایحه به قانون باید با استفاده از سایر ظرفیت‌های قانونی از کدهای درآمدی موجود کشف رمز کنیم.

وی احصاء ظرفیت‌های قانونی برای خلق درآمد را نکته‌ای حائز اهمیت دانست و بیان کرد: دارایی‌های شهرداری‌ها باید به ثروت تبدیل شود و شهرداری‌ها هم می‌توانند مانند دولت و با بررسی دقیق و ابتکار، سطح درآمدهای خود را ارتقا دهند.

استاندار هرمزگان برآیند تعامل شورای شهر و شهرداری را ارتقاء سطح خدمت به مردم دانست و گفت: شهرها در معرض آسیب‌های ساخت و ساز غیر مجاز و آسیب های زیست محیطی هستند از این رو همه پروژه‌ها باید پیوست‌های زیست محیطی، فرهنگی و اجتماعی و پیوست کیفیت داشته باشند و کیفی سازی پروژه‌ها یک اصل اساسی است‌.

آشوری تازیانی، با اشاره به وجود ۱۴ شهرداری ساحلی در سطح استان، گفت: باید به تناسب مزیت‌های منطقه‌ای به گردشگری ساحلی و دریایی به عنوان مزیتی اساسی در شهرها نگاه شود و تدوین طرح‌هایی برای توسعه گردشگری دریایی در اولویت قرار گیرد.

وی ساحل ۱۸ کیلومتری بندرعباس را ظرفیتی بی‌نظیر برای توسعه گردشگری دانست و گفت: ضرورت دارد شهرداری بندرعباس طرح جامع توسعه ساحل را آماده کند.

استاندار هرمزگان صیانت از اراضی شهرها، هویت و اصالت فرهنگی شهرها، توسعه بومگردی، تعامل صحیح با شوراها، ایجاد کارگروه‌های مشورتی، صیانتی، حمایتی و پیگیری مسائل شهرداری‌ها را مورد تأکید قرار داد.