پیام مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان به مناسبت گرامیداشت روز جهانی زمین پاک

تنها راه حل سازگاری با تغییرات آب هوایی احترام به ظرفیت طبیعت و حداقل آلایندگی و رعایت توسعه پایدار می باشد به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون پیام مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان به مناسبت دوم اردیبهشت، گرامیداشت روز جهانی زمین پاک به شرح ذیل می باشد: بسم الله الرحمن الرحیم لَخَلْقُ السَّماوَاتِ وَالاْرْضِ أَکْبَرُ […]

تنها راه حل سازگاری با تغییرات آب هوایی احترام به ظرفیت طبیعت و حداقل آلایندگی و رعایت توسعه پایدار می باشد
به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون

ا۹

پیام مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان به مناسبت دوم اردیبهشت، گرامیداشت روز جهانی زمین پاک به شرح ذیل می باشد:
بسم الله الرحمن الرحیم

لَخَلْقُ السَّماوَاتِ وَالاْرْضِ أَکْبَرُ مِنْ خَلْقِ النَّاسِ وَلَکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لاَ یَعْلَمُون

(آفرینش آسمان ها و زمین، از آفرینش انسان ها عظیم تر است، ولى بیشتر مردم نمى دانند( آیه : ۵۷
روز زمین پاک ( ۲۲ آوریل)  مصادف با ۲ اردیبهشت روز جهانی زمین پاک می باشد این روز یادآور نیاز انسانها به داشتن آسمانی آبی و زمینی پاک می باشد روز زمین پاک توسط جان مک مونل در دهه شصت میلادی برای داشتن طبیعت و محیط زیستی سالم تر, نامگذاری شد از آن روز هر ساله مراسمی برای بزرگداشت این روز و محیط زیست برگزار می گردد.
در ایران نیز همزمان با دیگر کشورهای جهان هفته زمین پاک روز دوم اردیبهشت ماه در سراسر کشور برپا می شود. وهرساله بایک شعار اهمیت حفاظت ازآن را برایمان یاداوری می نماید وامسال بانام سازگاری با تغییرات آب وهوایی نامگذاری شده است .
روز جهانی زمین پاک در سراسر دنیا به عنوان نمادی از ترویج فرهنگ حفاظت و نگهداری از محیط زیست و محیطی که در آن زندگی بشری به رشد و بالندگی می رسد؛ فرصتی مغتنم برای توجه به این فرهنگ سلامت محور و آینده نگر است.
زمین به عنوان گهواره و مهد تمدن بشری و زیستگاهی برای گونه های متنوع جانوری همواره با پیشرفت تکنولوژی های نوین در معرض خطر و آسیب هایی است که در آینده سلامت جوامع مختلف را در هر نقطه از دنیا به چالش خواهد کشید.
در تشریح سال امسال روز جهانی زمین پاک (سازگاری با تغییرات آب وهوایی) باید گفت : در حال حاضر اتمسفر در مرحله بارگذاری انواع مختلف گازهای گلخانه ای می باشد که در نهایت موجب افزایش شدید دمای کره زمین خواهد شد. بنابراین تغییرات آب و هوا به عنوان یک معضل در توسعه مشترک، محیط زیست، مسائل اقتصادی-اجتماعی، روانی و سیاسی مورد توجه همه کشورهای جهان قرار گرفته است.
شواهد قابل استنادی همچون افزایش میانگین درجه حرارت هوا، ذوب گسترده برف و یخچال ها و بالا آمدن سطح آب دریاها در سراسر جهان، گرم شدن کره زمین را در دهه های اخیر به وضوح نشان می دهد. گرم شدن زمین و به دنبال آن ذوب یخ های قطبی منجر به بالا آمدن سطح آب دریاها و جاری شدن سیل به ویژه در مناطق ساحلی مانند مناطق استوایی نیمه خشک خواهد شد
تغییرات آب و هوایی بسته به میزان و شدت آن می تواند منجر به اثرات ناگهانی و جبران ناپذیری شود. اثرات این تغییرات در ادامه در جنبه های اجتماعی، اقتصادی و به طور کلی سطح زندگی مردم تشدید می یابد.

دنیا اکنون به این باور رسیده است که زمین و محیط زیستی پاک برای رشد و توسعه به مثابه آبی زلال برای یک ماهی در تنگی شیشه ای است و این تمثیل بخشی از اهمیت و جایگاه حفاظت از محیط زندگی و زیست بشری را به تصویر می کشد.
چالش های پیش آمده در مباحث زیست محیطی بشر امروز را به تفکر واداشته است که نمی بایست فراتر از تحمل و ظرفیت منابع خدادادی( زمین ، آب وهوا) بهره برداری نمود. وتنها یک راه جز احترام به قوانین طبیعت باقی نخواهد ماند .
برای گذر از این بحران چالش زیست محیطی توسط انسان دیروز وامروز چه بایدکرد :
۱    استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر:
۲    بکارگیری سیاست تنبیه برای مشاغل آلاینده و تشویق برای مشاغل متعهد به قوانین
۳    مصرف هوشمندانه : در زندگی روز مره انسانها در جهت کاهش مصرف و جلوگیری از آلودگی ( استفاده کمتر از گوشت و لبنیات ) مورتاکید می باشد
۴    آگاه سازی آحاد جامعه از طریق رسانه ها
۵    فعال نمودن وتخصصی نمودن سازمان های مردم زیست محیطی در مباحث مختلف محیط زیست
۶    مدیریت هر چه بهتر حمل و نقل عمومی همراه با تکنولوژی نوین  و فرهنگ سازی در این خصوص وجلوگیری از ترددها (و برخی از جلسات دستگاههای اجرایی با استفاده از ویدئو کنفرانس ها که خودمی تواند  از تردد غیرضرور جلوگیری می نماید ).
۷    ایجاد ساختارهای سبز : (سرمایه‌گذاری برای فضای سبز، پارک‌ها، جنگل‌های شهری و راه کارهای اقتصادی هوشمند برای مدیریت سیلاب‌ها و سوانح طبیعی می‌تواند آسیب‌پذیری جوامع محلی را کاهش دهد)
۸    کاهش ردپای کربن در جهت کاهش اثرات گازهای گلخانه ای
در پایان تنها راه حل سازگاری با تغییرات آب هوایی احترام به ظرفیت طبیعت و حداقل آلایندگی و رعایت توسعه پایدار  می باشد .