رییس حفاظت محیط زیست شهرستان قشم گفت: یگان حفاظت محیط زیست شهرستان قشم ۲۰ کیلوگرم شقایق دریایی را کشف و ضبط کرد. به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون یگان حفاظت این اداره محموله ای بزرگ از شقایق که بصورت غیر قانونی اقدام به جابه جایی توسط یک اتوبوس مسافربری به استان دیگر بود کشف […]
رییس حفاظت محیط زیست شهرستان قشم گفت: یگان حفاظت محیط زیست شهرستان قشم ۲۰ کیلوگرم شقایق دریایی را کشف و ضبط کرد.
به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون
یگان حفاظت این اداره محموله ای بزرگ از شقایق که بصورت غیر قانونی اقدام به جابه جایی توسط یک اتوبوس مسافربری به استان دیگر بود کشف و ضبط کرد.
صادق رستمی رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قشم افزود : یگان حفاظت با گشت ها و کنترل های مداوم و ایجاد شبکه ای گسترده و یکپارچه از همیاران محیط زیست که بلافاصله اخبار و مسائل زیست محیطی را اطلاع رسانی می کند؛ موفق شدند مقدار۲۰ کیلوگرم شقایق دریایی را کشف و ضبط کنند.
وی افزود : اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قشم به همکاری گمرک بندرلافت از یک اتوبوس مسافربری استان ………متعلق به شرکت ………بوده ، تاکنون شخصی که به تعاونی محموله را تحویل داده شناسایی نشده فعلا در حال رصد دوربین های موسسه مسافربری جهت شناسایی متخلف هستند ، خوشبختانه با توجه به این بسته بندی شقایق ها با اکسیژن بوده کلیه آنها زنده بودند و توسط یگان حفاظت دریایی به زیستگاه اصلی به شرق جزیره برگردانده شدند.
شقایقهای دریایی (راسته Actiniaria)، متنوعترین و موفقترین اعضای ردهی آنتوزوا، زیر ردهی هگزاکورالیا هستند. این گونهها بنتیک بوده و در تمام اعماق و عرضهای جغرافیایی یافت میشوند. در مقایسه با دیگر اعضای آنتوزوئرها، اکتینیارینها تنوع بزرگی از نظر آناتومی پولیپ از خود نشان میدهند. بعلاوه، اکتینیارینها بهطور قابل ملاحظهای، با میکروارگانیسمهای فتوسنتز کننده و متازوئرها، شامل اسفنجها، سختپوستان، و ماهیها روابط همزیستی برقرار میکنند. جزیره قشم در قسمت غربی تنگه هرمز واقع شده است، بزرگترین جزیره خلیج فارس میباشد. دامنه جزرومدی در این جزیره تا حدود۵/۲ متر است. پهنههای جزرومدی در طول سواحل شمالی وسیعند و به ۲ کیلومتر و بیشتر میرسد، بارزترین ویژگی این سواحل وجود جنگلهای مانگرو است. در نواحی جنوبی این جزیره سواحل صخرهای و ماسهای غالبند. به دلیل اینکه مطالعه روی شناسایی شقایقهای دریایی در خلیج فارس و جزیره قشم به صورت محدودی انجام شده است، و از گونههای موجود اطلاعی در دست نیست به همین منظور مطالعه و نمونه برداری یک ساله ( از اردیبهشت ۹۴ تا اردیبهشت ۹۵) برای شناسایی این گونه صورت گرفت. به این صورت که ابتدا از سواحل مختلف جزیره قشم(گلی، ماسهای، جنگل حرا و صخرههای مرجانی) ۱۵ ایستگاه تعیین شد (شامل ایستگاههای طولا، زینبی، جنگل حرای سهیلی، چاهو، باسعیدو، دوستکو، نمکدان، اسکله کارگه سلخ، نقاشه، شیب دراز، جزایر ناز، رمچاه، جاده ساحلی، زیتون، و اسکله ماهیگیری قشم) و از این ایستگاههای در ماههای مختلف در هنگام جزر کامل نمونه برداری با استفاده از بیلچه، چکش و قلم به صورت دستی انجام شد. در مناطق کم عمق ساحلی غواصی با ماسک و اسنورکل (skin diving) و در مناطق زیر جزر و مدی غواصی اسکوبا (scuba diving) صورت گرفت. از نمونههای جمع آوری شده در محیط زیست آنها یا در صورت فراهم نبودن شرایط در اکواریوم عکس تهیه شد. از قسمتهای مختلف مثل صفحه دهانی، شاخکها، ستون، و صفحه پایی نمونهها اندازه گیری شد و همچنین جزئیات با استفاده از استریومیکرسکوپ بررسی شد. نمونهها برای مطالعات بیشتر در فرمالین ۱۰ درصد در آب دریا فیکس شدند. برای شناسایی دقیق گونهها از روی مورفولوژی خارجی، از کلیدهای شناسایی معتبر استفاده شد. در مجموع ۱۳ گونه مختلف از شقایقهای دریایی جمع آوری شد، از این ۱۳ گونه ۹ عدد در حد گونه ( Paracondylactis sinensis، Paracondylactis hertwigi، Anthopleura buddemeieri،Entacmaea quadricolor ، Exaiptasia pallida ، Actinoporus elongatus ،Calliactis polypus ، Stichodactyla haddoni و Heteractis crispa) و ۳ عدد از نمونهها را در حد جنس (Anthopleura sp، Calliactis sp.1، Calliactis sp.2) و یک نمونه را در حد تبار(sub-tribe) (Acontiaria sp) شناسایی شد.
گفتنی است : با توجه به استناد بند چ ماده ۳ قانون شکار وصید ، متخلفین به ازائ تخریب هر کیلو شقایق دریایی پنج میلیون ریال جریمه ضرر و زیان وارده به محیط زیست دریایی را باید پرداخت کنند
این مطلب بدون برچسب می باشد.
طی مراسمی از سوی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست لوح تقدیر جشنواره ملی پژوهشگران به حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان اهدا شد
در این بازدید بررعایت هر چه بهتر الزامات زیستی محیطی در مراحل مختلف تصفیه خانه مورد تاکید قرار گرفت
رییس اداره حفاظت محیط زیست گرگان از تحویل یک بهله پرنده شکاری سارگپه به محیط زیست این شهرستان خبر داد.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در خصوص وضعیت پلنگ زندهگیریشده در روستای مغانک دماوند که زندهگیری و به باغ وحش ارم منتقل شد، گفت: با اقدامات درمانی انجامشده این حیوان هماکنون از شرایط سلامتی مناسبی برخوردار است.
Δ