پیام مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان درخصوص احیای فرهنگ زیست محیطی در مناسبت ها و مراسمات مذهبی

تذکرات و رعایت الزامات زیست محیطی  عین نهی از منکر است، و احاد جامعه از جمله علاقمندان ودوستداران و گروه های مردم نهاد که در حوزه محیط زیست فعالیت می‌کنند اقداماتشان در حفظ محیط زیست نهی از منکر و امر به معروف است به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون: آنچه مسلم است  حفظ محیط زیست، […]

تذکرات و رعایت الزامات زیست محیطی  عین نهی از منکر است، و احاد جامعه از جمله علاقمندان ودوستداران و گروه های مردم نهاد که در حوزه محیط زیست فعالیت می‌کنند اقداماتشان در حفظ محیط زیست نهی از منکر و امر به معروف است

به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون: آنچه مسلم است  حفظ محیط زیست، پاسخ به یکی از نیازهای امروز جامعه برای نگهداری بیش تر آن و رعایت حقوق عمومی است و تخریب محیط زیست معلول نابرابری های اجتماعی و استفاده‏ های غلط از طبیعت و یکی از عوامل تضییع حقوق انسان هاست. با نگاهی به وضعیت فعلی محیط زیست، در می‏یابیم که انسانها در بهره‏ برداری از طبیعت و محیط زیست به مسؤولیت خود در حفظ و حراست از آن به درستی عمل نکرده‏ اند و در داد و ستد خود با محیط زیست، راه خطرناک و مهلکی را در پیش گرفته اند که نتیجه آن چیزی جز به خطر افتادن سلامت و حیات انسان و دیگر موجودات نخواهد بود.

در روزهای ماه محرم و صفر که اقصی نقاط ایران اسلامی  از جمله استان هرمزگان سیاهپوش عزای سید و سالار شهیدان است، یکی از سنت های پسندیده مذهبی این ایام ، اطعام نیازمندان و پذیرایی از عزاداران حسینی است. گاهی برخی نادانسته با استفاده از ظروف‌ یکبار مصرف برای ادای نذورات ، طبیعت  و محیط زیست را قربانی می‌کنیم که این رویه سیمای نامطلوبی برجای می گذارد. امروزه ظروف یکبار مصرف از جنس پلاستیک به دلیل ارزان بودن در بسیاری از مساجد، هیئات مذهبی، تکایا، حسینیه ها و منازل به عنوان متداول‌ترین روش برای دادن نذورات در ایام عزاداری ماه‌های محرم و صفرکابرد فراوانی دارد که رها کردن این ظروف در معابر و محیط زیست مخاطراتی برجای می گذارد. این ظروف در کنار ضرر و زیانی که از ترکیب با موادغذایی،‌ عاید ما می‌کنند، پس از جمع‌آوری و الحاق به پسماندهای شهری، خساراتی به مراتب بیشتر و غم‌بارتر به خاک، آب و فضای سبز اطراف ما وارد می‌کنند. متاسفانه شاهد آلوده بودن روز افزودن  محیط زیست جهان به مواد پلاستیکی هستیم . 

در دنیا روز انه ۲۷۵ میلیون تن زباله پلاستیکی تولید می شود که از این مقدار هشت میلیون تن آن به اقیانوس ها ریخته می شود که خود منجربه ازبین رفتن گونه های در معرض خطر (لاک پشت ها و کلنی های مر جانی ) و سایر گونه ها می شود . روزانه هر فرد به طور متوسط سه عدد پلاستیک معمولی (نایلکس) مصرف می نماید که باتوجه به مخاطرات زیست آن ، بربد منظرشدن محیط زیست  شهری تاثیرات بسزایی دارد . د رسال گذشته شاهد آن بودیم که اقدامی  نمادین که توسط همکاران اینجانب در اسکله ی یکی از بنادر استان انجام شد ودرخاتمه که ببر ۹۰درصد از زباله های جمع آوری شده بطری های پلاستیکی بودند . 

طبق اصل پنجاهم قانون اساسی  جمهوری اسلامی ایران : همه افراد جامعه در مقابل محیط زیست و ایندگان مسئول هستیم..می طلبد تا با مسئولیت پذیری نسبت به حفظ محیط زیست بیشتر تلاش نمائیم. 

اقدامات اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان در روز جهانی بدون پلاستیک برگزاری جلسات با ار گانهای اجرایی ، اصناف و سمن های زیست محیطی وبررسی قرار دادن راهکارها و چالشهای چگونگی کاهش مصرف پلاستیک ، جلسات مکرر با هیات امنا ، ائمه جماعات مساجد سطح استان در پیش از ماه محرم و برگزاری برنامه انتخاب هیات مذهبی سبز برتر درزمینه کاهش زباله برای داشتن شهری و محیط زیستی سالم یه مناسبت های مذهبی ،  طرح آموزش نفکیک زباله از طریق ار تباط  آموزش خانه  به خانه با خانواده ها،  تصویب نمودن مصوبات اجرایی لازم در جهت کاهش پلاستیک و تاثیرات آن در کارگروه مدیریت پسماند و کارگروه سلامت ، از جمله اقدامات انجام شده و پیشرو این اداره کل می باشد .

مسیحی تازیانی اظهار داشت : 

امروز در استان هرمزگان شاهد حرکتی روبه جلو در ترویج فرهنگ استفاده نکردن از پلاستیک هستیم در مکانهای عرضه موادغذایی از جمله آش فروشی ها ، برخی از رستوانها شاهد استفاده ظروف گیاهی و آلمینیومی هستیم .می بایست در امر ترویج فرهنگ زیست محیطی و نه به پلاستیک با سرعت و شتاب بیشتری حرکت کنیم . استفاده از کیسه های پارچه ای وماندگار خود می توانند نقش بسزایی در استفاده حداقلی از پلاستیک برای ما داشته باشد .   امیداست بابرنامه ریزی مدون ومستمر دراین باره تلاش نمائیم .