رویداد روزجهانی تالاب ها در شهر تالابی خمیر برگزار شد

این مراسم با حضور مقامات کشوری و استانی در شهرستان بندرخمیر برگزار شد به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون  ، به مناسبت فرا رسیدن سالروز جهانی تالاب ها ، همایش این روز جهانی به همت اداره کل محیط زیست هرمزگان و شهرداری شهر تالابی بندرخمیر برگزار شد. در این همایش مدعوین  کشوری و استانی(  رئیس […]

این مراسم با حضور مقامات کشوری و استانی در شهرستان بندرخمیر برگزار شد

به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون  ، به مناسبت فرا رسیدن سالروز جهانی تالاب ها ، همایش این روز جهانی به همت اداره کل محیط زیست هرمزگان و شهرداری شهر تالابی بندرخمیر برگزار شد.

IMG 0564 1IMG 0536 1IMG 0533 1IMG 0520IMG 0514IMG 0498IMG 0490

DSC2436DSC2414DSC2408DSC2418DSC2419DSC2430

DSC2432DSC2436 1DSC2461DSC2455DSC2451DSC2448DSC2446IMG 0560

در این همایش مدعوین  کشوری و استانیرئیس اداره محیط زیست وزارت امور خارجه کشور، مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب های محیط زیست کشور، مدیرکل محیط زیست هرمزگان، فرماندار شهرستان بندرخمیر و شهردار این شهر تالابی )حضورداشتند

درابتدای این مراسم میزبان برنامه ی گرامیداشت روزجهانی تالاب ، شهردار بندرخمیر ضمن خیرمقدم به مدعوین در این برنامه بابیان اینکه : بندرخمیر کاندید رسمی برای کسب عنوان جهانی شهر تالابی در لیست جهانی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در راستای فرهنگ سازی مردم محلی مشارکت های ویژه ای داشته اند، گفت: بی شک با حمایت های خوب مردم و همه دستگاه های اجرایی ثبت جهانی این شهر تالابی محقق می شود.

در ادامه این مراسم باقرزاده مدیرکل حفاظت و احیای تالاب های محیط زیست کشور برای کسب عنوان جهانی باید یکی از ۱۰ معیار جهانی وجود داشته باشد که تالاب خوخوران از این معیار ها برخودار است، وی بابیان اینکه : توجه به جنبه های مردمی و مشارکت های جوامع محلی در حفظ تالاب ها ارزشمند است. حفاظت از تالاب ها یک نوع مسوولیت اجتماعی را به همراه دارد. باقرزاده با اشاره به اینکه آن چیزی که در توسعه بشری گم شده است اخلاق است، خاطرنشان کرد: در یک جامعه محلی باید ارتباط معنی دار و هویتی داشته باشیم .

  مدیرکل حفاظت و احیای تالاب های محیط زیست کشور بر همکاری بیشتر و مسوولین در حفظ تالاب ها تاکید کرد و افزود: ارتباط مردم و مسئولان در حفظ جایگاه شهرهای تالابی از اهمیت ویژه ای برخوردار است 

باقرزاده همچنین از وجود تهدیدات صنعتی در شهر تالابی بندرخمیر هشدار داد و اظهار کرد: کارخانه گج، کارخانه سیمان، تراکم زیاد بهره برداری از تالاب و همچنین جانمایی نامناسب اسکله جدید این شهرستان از تهدید های جدی به شمار می آیند. وی بهره برداری از تالاب ها در راستای حفاظت از تالاب ها عنوان کرد و افزود: اگر بهره برداری درست نباشد تالاب ها رو به زوال می‌روند و میزان بهره برداری نوعی حفاظت از تالاب است. بهره برداری باید ضامن دوام و حفاظت تالاب باشد، خاطرنشان کرد: بخشی از منافع تالاب باید به خود تالاب برگردد تا محیط زیست و زیست بوم های موجود در منطقه تقویت شود

درادامه حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان بابیان اینکه : استان هرمزگان در حوزه تالاب‌های کشور در جایگاه ویژه ای  قرار گرفته است، بالغ بر ۳۳ درصد از تالاب های  کشور در این استان واقع شده است. هرمزگان پس از استان خوزستان از نظر وسعت در جایگاه دوم کشوری در حوزه تالابی قرار گرفته است. این استان از نظر ساختار و تراکم جنگل های زیبای حرا جایگاه اول کشوری را به خود اختصاص داده است. بزرگترین پهنه  از جنگل های حرا کشور  در شهرستان خمیر و در منطقه تالاب خورخوران  واقع شده است  که با حفاظت و برخورد صحیح مردم این شهرستان  از نیاکان تا کنون  نسل به نسل  منتقل شده است.

مسیحی تازیانی با اشاره به اینکه   ثبت جهانی شهر تالابی بندر خمیر وظایف ما را در حوزه محیط‌زیست دوچندان می‌کند، گفتما باید بیش از پیش نسبت به حفاظت و نگهداری از این میراث خدادادی تلاش کنیم . وی ادامه  داد: سیاست گذاری ها را ما به عنوان دستگاه اجرایی انجام می‌دهیم اما اجرای واقعی را مردم این منطقه انجام می دهند. مدیرکل محیط زیست استان هرمزگان اظهار کرد : تهدید های زیادی در عرصه محیط زیست وجود دارد که باید آنها را شناخت. مدیرکل محیط زیست استان هرمزگان اظهار کرد : تهدید های زیادی در عرصه محیط زیست وجود دارد که باید آنها را شناخت. باید  تهدیدها را  شناسایی و دهان به دهان منتقل کرد تا اقدامات جدی و وجدانی در این زمینه اتفاق بیفتد. وی در پایان بر لزوم تخصیص حقابه های تالاب تاکید و خاطرنشان کرد: حقابه های زیست محیطی را باید رعایت کنیم و تالاب نیز به عنوان طبیعت و محیط زیست سهمی  از این موضوع دارد.

در ادامه مهدی آقایی مدیرکل مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست  درابتدای سخنان خود ضمن تقدیروتشکر  از شهردار و امام جمعه بندر خمیر افزود : ما امروز جمع شده ایم تا بزرگداشت روز جهانی تالابها را گرامی بداریم  ، می دانیم که تالاب یک اکوسیستم بسیار مهم و با ارزشی درنیا  می‌باشد که همواره نقش نقش موثری در توسعه مناطق اطراف خود دارد.

وی ادامه داد:

تالاب ها مراکزی هستند برای حفظ جوامع و تنوع زیستی ومسائل  فرهنگی منطقه نقش مردم ، سازمانهای مردم نهاد و ذینفعان  در حفاظت و بهره برداری خردمندانه غیرانکار می باشد. البته این نقش زمانی می‌تواند موثر باشد که آموزش ها و ارتباطات لازم برقرار شودو باید مشخص گردد که تالاب چه برای مردم وجوامع محلی داشته تا نسبت به آن گاه گردندکه خود این مسئله  منجربه یک مشارکت پایدار ، یک اعتماد پایدار.اجتماعی درتضمین حفاظت ازتالاب گردد.

وی افزود:

یکی از موارد کنوانسیون رامسرنقش مشارکتی مردم و برنامه سیپا می باشد، در واقع محوریت آموزش ارتباطات ، مشارکت  وآگاهی بخشی  نشان می دهد که با استفاده از این چهار محور می‌شود که حفاظت تالاب ایجاد نمود، که لازمه این تضمین بکارگیری  دانش سنتی و بومی و منافع بلندمدت و پایدار مردم وارتباط بین بخشی وبین ارگانی می باشد.

مهدی آقایی گفت نقش سازمان های مردم نهاد یکی از ارکان اصلی در مدیریت و مشارکت مناطق از جمله تالاب ها می باشد، سمن های مجرب و توانمند می توانند پل ارتباطی بین دولت و مردم باشند، سمن ها محور اصلی در برنامه سیبا می باشند دفترمشارکت ومردمی سازمان حفاظت محیط زیست موظف است که آموزش لازم در ارتباطات و تسهیل گری لازم را ا برقرار نماید

امید است با همکاری دفتر حفاظت و احیای تالاب ها بتوانیم قدم موثری برای حفاظت و احیا و بهره‌برداری خردمندانه تالاب ها اجرا نماییم .

از دیگر مدعوین این جلسه فرماندارشهر تالابی بندرخمیر بود وی در ابتدای سخنرانی خود براهمیت تالاب خورخوران و گره خوردن آن با زندگی مردم تاکید کرد.

وی افزود: تالاب بندر خمیر، بندر پل و جزیره قشم مثلثی را ایجاد کرده است که علی‌رغم این‌که حفاظت می شود، برای معیشت مردم منطقه نیز کاربردهای فراوانی دارد. وی با بیان اینکه وجود جنگل های حرا ظرفیت منحصر به فردی برای این شهرستان قلمداد می شود. خواستار با باین اینکه  شهر زیبای بندر خمیر و جزیره قشم از منابع خدادادی و اکوسیستم خوبی برخوردار هستند، خاطرنشان کرد: در ایام نیمه دوم سال گونه های مختلف پرندگان مهاجر از مناطق سردسیر کشور های همسایه به منطقه ما سرازیر می‌شوند.

فرماندار بندر خمیر همچنین گذر امورات مردم منطقه، ماهیگیری و گردشگری نیز از  کاربردها و منفعت های تالاب خور خوران در این شهرستان ذکر کرد. وی اظهار کرد: جوامع محلی سعی کرده اند از دیرباز به صورت اجدادی حافظان و نگهبانان خوبی برای پرندگان این زیستگاه در ایام سرد سال باشند.

عالی ترین مقام دولت در شهرستان بندرخمیر با باین اینکه تالاب خور خوران هر ساله گردشگران زیادی را به خود می بیند، گفت: از صنعت گردشگری نیز در راستای ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان و مردم این منطقه می توان استفاده کرد.

گفتنی است این رویداد جهانی متفاوت تر از سال های گذشته در شهر تالابی بندر خمیر برگزار گردید. افتتاح پروژه هایی نظیر اولین رستوران بازیافتی ایران با نام گارگوپ در راستای حفظ محیط زیست، بهره برداری از لنج  موزه بوم گوهری ، افتتاح سیپا سنتر و همچنین برگزاری نمایشگاه  پنج روز صنایع  دستی  به همت مردم شهرستان با موضوع محیط زیست از رویکردهای مهم این رویداد جهانی بود

” مجید منصوری   “