به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون : رییس اداره دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان ازتوقیف دوفروند شناورصیادی بوشهری درآبهای شهرستان بندرلنگه به علت تخلفات زیست محیطی خبرداد. وی افزود: این شناورها از محدوده صید قانونی خود خارج شده و با استفاده از تورهای ترال که استفاده از آنها ممنوع است، موجب چندین مورد […]
به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون : رییس اداره دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان ازتوقیف دوفروند شناورصیادی بوشهری درآبهای شهرستان بندرلنگه به علت تخلفات زیست محیطی خبرداد. وی افزود: این شناورها از محدوده صید قانونی خود خارج شده و با استفاده از تورهای ترال که استفاده از آنها ممنوع است، موجب چندین مورد خسارت های زیست محیطی شدند. افشین عسکری ادامه داد: این ۲شناور با دستور دادستانی توقیف و به بندرگاه منتقل شده اند و پرونده تخلفات آنها به دادگاه ارسال شد. وی تخریب زیستگاه آبزیان، صدمه به بستر دریا و صیدگونه های غیرمجاز را بخش دیگری از تخلفات انجام شده اعلام کرد. وی بابت استفاده از تورهای ممنوعه ترال خواستار جریمه ۳میلیارد ریالی مالکان هر یک از شناورها شده است. عسکری ادامه داد: خدمه یکی از این شناورها نیز هنگام مواجه شدن با ماموران دریابانی یک تور ترال را پاره و در بستر دریا رها کرده اند که این اقدام موجب گرفتار شدن انواع آبزیان از جمله گونه های مختلف لاک پشت ها در این تورها می شود. رییس اداره دریایی حفاظت محیط زیست هرمزگان اضافه کرد: این اداره برای این تخلف نیز در لایحه قضایی تنظیم شده، درخواست یک میلیارد و ۸۰۰میلیون ریال غرامت کرده است. عسکری اضافه کرد: صید مرجان و کوسه نیز از دیگر قانون شکنی های انجام شده توسط این شناورهاست که جریمه صید هر کیلو مرجان ۴۰میلیون ریال و هر کوسه ۳۰۰میلیون ریال است. وی یادآور شد: محموله این شناورها شامل ۲تن صید غیرمجاز توسط شیلات توقیف شده و پرونده با شکایت مرزبانی، شیلات و حفاظت محیط زیست هرمزگان در حال پیگیری قضایی است. گفتنی است : از آنجا که انجام صید به روش ترال کف شامل کشیدن ابزار سنگین ماهیگیری در کف دریاست، این ابزار شامل تخته نگهدارنده تور، تور،زنجیر های پایینی، طنابهای بینابینی و سایر ابزار، تخریبهایی در مقیاس بزرگ در کف دریا ایجاد می نمایند، که از جمله این تخریبها می توان به شکستن مرجانها،تخریب بستر،تخریب لانه آبزیان کف زی ،ایجاد کدورت بالا در لایه پایینی و در نتیجه کاهش اکسیژن محلول آب،از بین بردن لارو ماهیان و آبزیان علی الخصوص آبزیانی که نزدیک کف شکار یا زندگی میکنند، خسارت به زیستگاه ،از بین بردن فیتو پلانگتون ها و زئو پلانگتون ها و حذف جلبکها و علفهای دریایی اشاره نمود. این اثرات باعث کاهش تنوع زیستی گونهها و تغییرات وسیع اکولوژیکی و زیستمحیطی میگردند و بسیار شبیه به برش یکسره درختان در جنگل است. تفاوت آن در این است که در اینگونه صید موجودات زنده نیز علاوه بر درختان از محیط حذف می گردند.علاوه بر موارد مذکور صید ترال با توجه به اینکه تمامی موجودات را صید نموده و هیچ آبزی توان فرار از تور را ندارد،دارای میزان صید ضمنی بسیار بالایی نیز می باشد. براساس تحقیقات صید به روش ترال می تواند در هر ساعت بیش از ۱۰ برابر میزان آلودگی جامدات معلق در آب نسبت به مواد معلقی که شامل مجموع فاضلابهای شهری، صنعتی و ماشینهای لایروبی رودخانه هاست ،آلودگی ایجاد کند. براساس تحقیقات و مقالات علمی منتشرشده بین ۴ تا ۱۵ سال زمان لازم است تا آثار تخریب صید ترال در بستر از بین رفته و محیط به حالت اولیه برگردد.
“بابک پارسا”
این مطلب بدون برچسب می باشد.
استاندار هرمزگان و اعضای کمیسیونهای اقتصادی و حمایت از تولید و نظارت بر اصل ۴۴ قانون اساسی در بازدید از پالایشگاه نفت بندرعباس، بر اهمیت این مجموعه در اقتصاد کشور و لزوم رفع مسائل پیش روی آن با بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی تأکید کردند.
محمد آشوری تازیانی استاندار هرمزگان، ضمن گرامیداشت حماسه ۹ دی دههی بصیرت و بیداری، اقدام تروریستی و حمله زبونانهی انتحاری را نشانهی هراس و ناتوانی دشمنان دانست و در دیدار با خانواده معزز شهید سرافراز سروان مجتبی شهیدی تختی رئیس پلیس اطلاعات انتظامی شهرستان بندرلنگه ضمن تجلیل از مقام شامخ شهداء امنیت و نیروی انتظامی کشور در دفاع از حریم و حرمت و عزت ایران اسلامی، شهادت غرورآفرین ایشان را تبریک و تسلیت گفت. متن کامل پیام تسلیت استاندارهرمزگان به این شرح است:
این حیوان براثر تصادف جاده ای تلف شده است
یک بهله عقاب مصدوم توسط دوستداران طبیعت به محیط زیست شهر ستان بندرلنگه تحویل شد
Δ