نشست مدیر کل حفاظت محیط زیست هرمزگان با شرکت نفت لاوان

به گزارش روابط عمومی شرکت پالایش نفت لاوان حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان به همراه هیئتی متشکل از معاونان فنی و نظارت و پایش اداره کل با حضور در شرکت پالایش نفت لاوان از پروژه ها و اقدامات محیط زیستی این شرکت بازدید کردند. تشکیل جلسه با مسئولین ارشد شرکت پالایش نفت […]

به گزارش روابط عمومی شرکت پالایش نفت لاوان حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان به همراه هیئتی متشکل از معاونان فنی و نظارت و پایش اداره کل با حضور در شرکت پالایش نفت لاوان از پروژه ها و اقدامات محیط زیستی این شرکت بازدید کردند.
تشکیل جلسه با مسئولین ارشد شرکت پالایش نفت لاوان و بازدید از محل های احداث ۶ دستگاه مخزن ذخیره سازی جدید خوراک و فراورده‌های نفتی و همچنین پروژه احداث اسکله نفتی ۹۰ هزار تنی شرکت، حوضچه نگهداری مواد زائد نفتی ، محل دپوی نخاله های ساختمانی، انبار ضایعات صنعتی، تجهیزات مقابله با آلودگی دریا و حیات وحش جزایر لاوان و شیدور و همچنین دیدار با مسئولین شرکت ملی نفت فلات قاره لاوان از برنامه‌های سفر دو روزه مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان به جزیره لاوان بود.
طی این بازدید مهربان کیانی معاون مدیر عملیات شرکت پالایش نفت لاوان در جلسه ای که با حضور مدیر کل حفاظت محیط زیست هرمزگان و معاونان ایشان و مسئولین ارشد شرکت برگزار گردید، به بیان اهمیت موضوع حفاظت از محیط زیست در کلیه فرآیندهای عملیاتی شرکت پرداخته و ضمن تصریح اینکه این شرکت در کنار تولید محصولات نفتی حفاظت و صیانت از محیط زیست را همواره در دستور کار خود قرار داده است، تمامی دستاوردهای موجود در این حوزه را حاصل تعامل سازنده بین شرکت پالایش نفت لاوان و اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان بر شمرد.
وی در ادامه با اشاره به لزوم انجام بهبود مداوم و مستمر در بخش‌های مختلف تولید به خصوص در قسمت هایی از فرایند که انتشارات به محیط در آنها صورت می‌گیرد از هرگونه همکاری دو جانبه که منجر به ایجاد بهبود فرآیند گردد استقبال کرد.
در ادامه مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان با بیان اهمیت حیات وحش جزیره شیدور پرداخت و از آن به عنوان جزیره پرستوها و بهشت پرندگان جنوب در جزایر یاد کرد و افزود با توجه به اهمیت اکوسیستم مشترک دو جزیره لاوان و شیدور ایجاد نگاه جامع نگر به موضوعات محیط زیستی که بر حیات وحش این جزایر تاثیرگذار است را خواستار شد.
وی همچنین افزود با توجه به وجود مرز شکننده بین محیط زیست انسانی و محیط زیست طبیعی، اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان با نگاه سازنده به صنایع مستقر در استان علاوه بر ایفای نقش نظارتی و کنترلی خود در جایگاه مشاور مدیریتی و فرهنگی نیز تعاملات سازنده و دو سویه ای را با آنها ایجاد نموده که این نگاه به صورت مستمر در اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان وجود داشته است و هدف آن ایجاد وحدت رویه بین صنایع و محیط زیست می باشد.
مسیحی در ادامه اظهار داشت شرکت پالایش نفت لاوان به عنوان نگینی در حوزه صنعت در غرب استان می درخشد. وی همچنین با بیان جایگاه ویژه این شرکت در جزیره لاوان با توجه به محصور بودن محیط پیرامونی آن با منابع متعدد طبیعی به اهمیت نقش پر رنگ تر مدیریت محیط زیست در جزیره و شرکت پالایش نفت لاوان نسبت به سایر صنایع استان اشاره نمود.
ایشان ضمن قدردانی از اقدامات محیط زیستی چشمگیر صورت گرفته طی سال های اخیر در این شرکت، اظهار داشت از دهه ۸۰ تاکنون در شرکت پالایش نفت لاوان اقدامات مثبتی هم در حوزه محیط زیست و هم در حوزه های مختلف اقتصادی و فرهنگی صورت گرفته است.
مسیحی افزود با توجه به شکننده بودن منابع محیط زیست در دو جزیره لاوان و شیدور به لحاظ اینکه این دو جزیره از معدود جزایر موجود در خلیج فارس میباشند که هم از نظر اکو سیستم مرجانی و هم شرایط و پتانسیل های گردشگری مسکونی و صنعتی یک مجموعه عظیم را تشکیل میدهد، انتظارات سازمان حفاظت محیط زیست از صنایع مستقر در جزیره لاوان به خصوص پالایشگاه لاوان را دو چندان عنوان نمود و بیان داشت این موضوع از آنجا اهمیت بیشتری پیدا می کند که یکپارچگی اکوسیستم طبیعی و انسان ساخت در جزیره در کنار هم دیده شود که این امر هم به لحاظ فرهنگی و هم به لحاظ اقتصادی مورد توجه ویژه قرار دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان همچنین با اشاره به اینکه شرکت پالایش نفت لاوان به عنوان تحولی در غرب استان هرمزگان به شمار می‌رود و در حال حاضر نیز به واسطه تشکیل منطقه ویژه اقتصادی لاوان و دریافت مجوز های محیط زیستی مربوطه برنامه ریزی های انجام شده جهت اجرای پروژه های آتی در جزیره لاوان، وظایف جدیدی به پالایشگاه و دیگر صنایع مستقر در جزیره افزوده خواهد شد که لزوم ایجاد مدیریت مشترک و تعامل بیشتر بین آنها را طلب می کند.
وی در ادامه به بیان مجدد اهمیت جزیره شیدور از دو منظر پناهگاه حیات وحش و همچنین تالاب بین‌المللی ثبت شده در کنوانسیون رامسر پرداخت و افزود لزوم اهمیت حفظ رتبه بین المللی این جزیره و شرایط تاب آوری این تالاب از آن به عنوان یکی از مهمترین موضوعات بین المللی در حوزه محیط زیست در کشور و استان هرمزگان یاد کرد و تلاش برای حفظ جایگاه فرامنطقه‌ای آن را وظیفه ای ملی دانست که صنایع مستقر در مجاورت آن به لحاظ جلوگیری از ایجاد آسیب های احتمالی و بروز انتقادات بین المللی نقش بسیار مهمی در این خصوص بر عهده دارند.
در ادامه جلسه مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان ضمن اشاره به پیشنهاد ایجاد سه مرکز منطقه‌ای محیط زیست در استان هرمزگان شامل بندرعباس در مرکز، مکران در شرق و بندر لنگه در غرب، افزود ایجاد این سه مرکز موجب توانمندسازی بیشتر مناطق استان و همچنین جزایر خواهد شد.
در پایان ایرج گشمردی رئیس اداره بهداشت ایمنی و محیط زیست ضمن تشکر و قدردانی از پذیرش دعوت از سوی مسئولین اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان گزارش کاملی از اقدامات و دستاوردهای محیط زیستی شرکت پالایش نفت لاوان را در قالب فیلم و عکس و آمار ارائه نمود.