حمله خرس سیاه به یک شهروند رودانی

به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون ناظر دهقانی رییس حفاظت محیط زیست شهرستان رودان افزود: در مورخ ۲۵/۱/۱۴۰۰ در منطقه آبگزان پاکوه بخش مرکزی شهرستان رودان یکی از  شهروندان رودانی با یک قلاده خرس سیاه مواجه شده و مورد حمله قرار گرفته به طوری که از ناحیه دست و پا دچار آسیب شده که پس […]

به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون

ناظر دهقانی رییس حفاظت محیط زیست شهرستان رودان افزود:

در مورخ ۲۵/۱/۱۴۰۰ در منطقه آبگزان پاکوه بخش مرکزی شهرستان رودان یکی از  شهروندان رودانی با یک قلاده خرس سیاه مواجه شده و مورد حمله قرار گرفته به طوری که از ناحیه دست و پا دچار آسیب شده که پس از مراجعه به مرکز درمانی تحت درمان قرار گرفته است. اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودان ضمن بررسی موضوع و ملاقات با شخص مصدوم، وضعیت سلامت ایشان مساعد گزارش کرده است. لازم به ذکر است منطقه آبگزان از جمله زیستگاه های بکر و اصلی خرس سیاه بلوچی در استان هرمزگان می باشد و محل حادثه از سکونت گاه های انسانی فاصله دارد.

خرس سیاه آسیایی نماد زیست محیطی استان هرمزگان و یکی از گونه های حیات وحش به شدت در معرض خطر انقراض است که در ایران فقط در سه استان سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان پراکندگی دارد و بر اساس مطالعات انجام شده وجود این گونه با ارزش در بسیاری از مناطق کوهستانی شهرستانهای میناب، بشاگرد و رودان استان هرمزگان محرز است. معمولاً جفتگیری خرس سیاه بلوچی در اواخر تابستان صورت میگیرد و پس از حدود هفت ماه معمولاً دو توله متولد می شود؛ در نتیجه در حال حاضر خرس های ماده دارای فعالیت بیشتری برای تغذیه و رسیدگی به توله ها هستند و همانند دیگر گونه های حیات وحش در این وضعیت، خرس هاس مادر رفتار تهاجمی شدیدتری دارند. از این رو به افراد محلی و سایر اشخاصی که به دلایل مختلف از جمله کوهنوردی و یافتن عسل در مناطق کوهستانی شهرستانهای مذکور حضور دارند هشدار داده می شود که به هیچ وجه به غارها، صخره ها و پناهگاه هایی که احتمال حضور خرس در آنجا بیشتر است نزدیک نشوند و در صورت مواجهه، مراتب به اطلاع اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مربوطه رسانده شود.