روز شنبه مورخ ۶/۶/۱۴۰۰ یک خرس سیاه بلوچی محصور در فضای آموزشی هنرستان دهستان آبنمای شهرستان رودان پس از انجام عملیات بیهوشی با موفقیت به زیستگاه طبیعی خود بازگردانده شد. به گزارش اداره روابط عمومی حفاظت محیط زیست هرمزگان، میثم قاسمی معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گفت: در پی دریافت خبری […]
روز شنبه مورخ ۶/۶/۱۴۰۰ یک خرس سیاه بلوچی محصور در فضای آموزشی هنرستان دهستان آبنمای شهرستان رودان پس از انجام عملیات بیهوشی با موفقیت به زیستگاه طبیعی خود بازگردانده شد.
به گزارش اداره روابط عمومی حفاظت محیط زیست هرمزگان، میثم قاسمی معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گفت: در پی دریافت خبری در صبح روز شنبه مورخ ۶/۶/۱۴۰۰ مبنی بر ورود یک خرس سیاه بلوچی به محوطه آموزشی هنرستان کشاورزی دهستان آبنمای بخش مرکزی شهرستان رودان پرسنل اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودان بلافاصله در محل حضور یافته و با همکاری نیروی انتظامی در ایجاد فضای آرام به منظور کاهش استرس خرس که در یک کلاس درس با درب فلزی محصور بود کوشیدند. با توجه به لزوم بیهوشی خرس جهت رهاسازی، هم زمان اکیپی تخصصی از اداره کل حفاظت محیط زیست با تجهیزات لازم، از بندرعباس به شهرستان رودان اعزام شد که پس از استقرار و بررسی وضعیت خرس توانست خرس را با موفقیت بیهوش و به زیستگاه طبیعیش بازگرداند. وضعیت خرس پس از به هوش آمدن مطلوب ارزیابی شد و حرکت آن به سمت ارتفاعات نیز رصد شد. میثم قاسمی افزود: از دادستان محترم شهرستان رودان، نیروی انتظامی، آتش نشانی و پرسنل هنرستان که در انجام موفقیت آمیز این عملیات همکاری داشتند سپاسگزاری می گردد.
گفتنی است شهرستان رودان از زیستگاه های اصلی خرس سیاه بلوچی در استان هرمزگان است و در ماه های گذشته موارد متعددی از تعارض ساکنین بخش های مختلف این شهرستان با این گونه در معرض تهدید وجود داشته است. در همین زمینه ناظر دهقانی رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودان خاطرنشان کرد محیط بانان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودان جهت حفاظت از خرس مذکور و جلوگیری از خسارت احتمالی به شهروندان، گشت و کنترل شبانه روزی را در روزهای آتی ادامه خواهند داد.
خرس سیاه آسیایی به عنوان یکی از کمیاب ترین و آسیب پذیرترین گونه ها در جهان و ایران بشمار می رود و بر اساس لیست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت در آستانه انقراض قرار دارد و ازسوی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان نماد زیستی استان هرمزگان معرفی شده است. این گونه در کشورهای ژاپن، چین، روسیه، تایوان، هند، نپال، ویتنام، افغانستان، پاکستان و ایران پراکندگی دارد. زیر گونه خرس سیاه بلوچی با نام انگلیسی Baluchistan Black Bear و نام علمی Ursus thibetanus gedrosianus در ایران در سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان وجود دارد. مناطق پراکنش خرس سیاه بلوچی در استان هرمزگان از شهرستانهای شرقی شامل رودان، بشاگرد و میناب تا منطقه حفاظت شده باز در غرب استان و نیز ارتفاعات شهرستان حاجی آباد در شمال استان می باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
فاضل رستمی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان جاسک از اجرای نمایش “یاریگران مقاومت” به کارگردانی محمد ابراهیم ملایی به مناسبت هفته بصیرت خبر داد.
در این بازدید بررعایت هر چه بهتر الزامات زیستی محیطی در مراحل مختلف تصفیه خانه مورد تاکید قرار گرفت
رییس اداره حفاظت محیط زیست گرگان از تحویل یک بهله پرنده شکاری سارگپه به محیط زیست این شهرستان خبر داد.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در خصوص وضعیت پلنگ زندهگیریشده در روستای مغانک دماوند که زندهگیری و به باغ وحش ارم منتقل شد، گفت: با اقدامات درمانی انجامشده این حیوان هماکنون از شرایط سلامتی مناسبی برخوردار است.
Δ