۱۶ روز هوای پاک در ۹ ماهه سال جاری استان هرمزگان

بنا به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان ،در ۹ ماهه سال جاری استان هرمزگان تعداد ۱۶ روز پاک، و تعداد روزهای قابل قبول ۲۱۸ روز ، تعداد روزهای ناسالم در سطح استان که برای افراد حساس شرایط مناسبی نبوده ۳۹ روز و ۳ روز نیز شرایط خیلی ناسالم را داشته ایم به گزارش ( […]

بنا به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان ،در ۹ ماهه سال جاری استان هرمزگان تعداد ۱۶ روز پاک، و تعداد روزهای قابل قبول ۲۱۸ روز ، تعداد روزهای ناسالم در سطح استان که برای افراد حساس شرایط مناسبی نبوده ۳۹ روز و ۳ روز نیز شرایط خیلی ناسالم را داشته ایم

به گزارش ( صدای گامبرون )  ، نشست خبری با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان واصحاب رسانه در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد .
حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان در این نشست بابیان اینکه : هفته ملی هوای پاک از ۲۹ دی ماه تا ۵ بهمن ماه ادامه دارد که هر ساله نشست های خبری را برای ارائه عملکردهایی که در سال گذشته اتفاق افتاده است برگزار می نماییم.
مسیحی تازیانی با بیان اینکه  شعار  هفته ملی هوای پاک سال جاری به عنوان هوای پاک، حقوق عامه، اراده ملی مزین شده است،
امسال بر اساس آمار مراکز معاینه فنی که ۱۰ مرکز در سطح استان فعال بوده اند پایش هایی انجام شده است و حاجی آباد، بندرلنگه و جاسک با توجه به مجوزهایی که صادر شده است در سال جاری یا ابتدای سال آینده مراکز معاینه فنی تاسیس می شود.
فراخوانی را برای مراکز معاینه فنی گذاشته ایم که یکی از مراکز فنی در شهرستان بندرعباس راغب بر این شد که با ۴۰ درصد تخفیف در هفته هوای پاک به خدمت دهی بپردازد.

  • در مجموع ۳۳۰ پایش موردی در واحدهای صنعتی انجام شده  که ۱۱۹ اخطار در دو فصل منتهی به سال صادر شده و ۱۷ صنعت در لیست آلاینده ها منظور کرده ایم که پس از پایان بهمن ماه به صورت فصلی در سامانه متمرکز سازمان محیط زیست ثبت و به صورت مکتوب اعلام می شود.
  • از تعداد ۳۳۰ پایش موردی، صنایع بر اساس آنالیز دودکش های آنها  ۳۷ مورد بوده و تعداد نمونه برداری های محیط صنایع ۳۸ صنعت بوده است.
  • تعداد پایش هایی که در ۹ ماهه سال جاری در مراکز معاینه فنی انجام شده ۳۸ مورد بوده است و در مکان هایی که گازهای مورب استفاده می شود ۲۵ گاز مورب پایش شده و استاندارهای آنها سنجیده شده است و بر اساس ضوابط قانونی، ۹۵ مورد در صنعت خوداظهاری پایشی را داشته ایم که توسط خود صنعت انجام شده است.
  • ما در سال گذشته ۲۷ صنعت آلاینده داشته ایم که به سازمان محیط زیست اعلام کرده ایم و بر مبناهای فصل های اعلامی مبالغ جریمه های محیط زیستی به امور مالیاتی اعلام شده است که طبق ضوابط قانونی، جرایم اخذ شده باید در اختیار شهرداری ها و دهیاری ها قرار گیرد.
  • ۳۰درصد از این جرائم اتخاذ شده به صندوق ملی محیط زیست پرداخت می شود که برای رفع آلودگی هایی که اتفاق افتاده است هزینه می شود.
  • با پیگیری های سال گذشته در خصوص سوخت پاک نیروگاه خلیج فارس از یک میلیون و ۸۰۰ به چهار میلیون مترمعکب رسانده ایم.
  • درخصوص آلودگی های بنادر استان بطبق کنوانسیون جهانی ، پایش بنادر باید توسط اداره بنادر انجام شود ،آلودگی هایی که به صورت موردی در بنادر استان اتفاق می افتد ، چه از دولتی و غیردولتی بوده باشد با آن برخورد شده است  و سال گذشته با ۲۵ شناور برخورد قانونی داشته ایم.
  • در ۹ ماهه سال جاری تعداد ۱۶ روزهوای پاک  و تعداد روزهای قابل قبول ۲۱۸ روز ، تعداد روزهای ناسالم در سطح استان که برای افراد حساس شرایط مناسبی نبوده ۳۹ روز و ۳ روز نیز شرایط خیلی ناسالم را داشته ایم  که توسط ایستگاه های ثابت و سیار در سطح استان ثبت شده است ودر سال ۹۹ طبق آمار مقایسه ای هوای پاک را ۱۳ روز، قابل قبول ۲۰۴ روز ، هوای ناسالم ۵۲  روز و خیلی ناسالم ۷ روز داشته ایم .
  • مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان تصریح کرد: سال گذشته در راستای پیگیری مفاد قانونی، برای جلوگیری از بحث ریزگردها، دو اقدام در شرق استان انجام شد که یک مورد آن کشت درخت در سطح ۲۰۰ هکتار از سطوحی که با مشکل ریزگردها مواجه بود، با همکاری اداره کل منابع طبیعی استان انجام شده و امسال به همین میزان مراقبت آبیاری صورت گرفته است.
  • مسیحی تازیانی بر لزوم ایجاد کمربندهای فضای سبز در  صنایع استان تاکید کرد و گفت: انتظار می رود در راستای توسعه  صنایع در سطح استان به همان میزان نسبت به رعایت الزامات و مقررات محیط زیستی و ایجاد فضای سبز اقداماتی انجام شود.
  •  وی از بهره برداری یک واحد کامل ۱۰ مگاواتی نیروگاه خورشیدی در شهرستان قشم خبر داد و گفت: قری به ۱۷ میلیون کیلوبات ساعت در مجموع نیروگاه های خورشیدی استان وارد مدار شبکه شده که مورد مصارف خانگی قرار می گیرد.
  • درسال جاری  ۸ اداره و پاسگاه این اداره کل از پنل خورشیدی استفاده کرده اند که تمام روشنایی ها را بر اساس برق خورشیدی دریافت کرده اند.
  • نمونه برداری از جایگاه های سوخت به صورت متمرکز یکی از کارهایی است که هر ساله در این سازمان انجام می شود، ۲۰ مورد از جایگاه های عرضه سوخت استان و ۸ مورد از صنایع استان نیز مورد پایش قرار گرفته اند  که عمده آنها استاندارهای لازم را داشته اند.
  • پنج ایستگاه سنجش ذرات گرد و غبار محیط زیست در سطح استان هرمزگان وجوددارد و یک ایستگاه آن تا یک ماه دیگر در شهرستان بندرلنگه راه اندازی می شود که در چرخه پایش آنلاین قرار می گیرد و پیشنهاد ۶ ایستگاه دیگر در سایر شهرستان ها به سازمان محیط زیست کشور ارائه شده است.
  •  یک ایستگاه دیگر در ابتدای سال آینده در غرب بندرعباس اضافه خواهد شد و یک ایستگاه نیز برای نصب در منطقه اقتصادی خلیج فارس در حال خریداری است که در سال آینده نصب خواهد شد،  یوایستگاه دیگر پیش بینی شده که توسط شرکت نفت ستاره برای استفاده در غرب بندر عباس مورد استفاده قرار می گیرد و امکان پایش گازهای محیطی شهر بندرعباس را محقق می کند.
  • در خصوص گسترش صنعت در غرب بندرعباس برای آینده باید پیش بینی هایی از حوزه محیط زیستی شهر بندرعباس به مسئولین ارائه دهیم و نیاز به مطالعه عمیق و دارای جنبه های  محیط زیستی و اقتصادی باشد.
  • در حوزه شناگاه ها، طبق آخرین پایش، میزان آلودگی سواحل به صورت موردی تغییر می کند اما سواحل پارک دولت، پارک غدیر، سورو و دانشمند آلودگی بیش از حد استاندار را دارا هستند و ساحل خواجه عطاء در شرایط پایدارتری قرار دارد.
  • میزان COD و ِBOD فاضلاب بندرعباس نسبت به شرایط گذشته حداقل ۲ برابر کاهش بار میکروبی را شاهد هستیم .
  • منتظریم که شرکت راهبری تصفیه  خانه بندرعباس استاندارهای مربوطه را عن قریب به عنوان تعادلی داشته باشد،  در خصوص موضوع کلرزنی  ،  بنا شده است  دستگاه های کلرزنی  بروزی خریداری و در محدوده تصفیه خانه داشته باشیم که این خود بار آلودگی در فاضلاب را به حداقل می رساند.
  • پارامتر    COD را با انحراف کم در مقایسه با وضعیت استاندارد شاهد هستیم  وامیدواریم این استانداردها را پاس کند،: وضعیت فعلی  نتیجه مطلوب برای ما نخواهد بود و می بایست برای استفاده در منابع دیگر بازچرخانی شود.
  •  به طور متوسط ۹۰ تا ۱۰۰ هزار مترمکعب آب در شهر بندرعباس مورد استفاده مردم ساکن در این شهر قرار می گیرد و به دریا باز می گردد که می تواند در حوزه فضای سبز بندرعباس استفاده شود.
  • با توجه  به طرح تفصیلی شهر بندرعباس هم اکنون سرانه فضای سبز این شهر ۲٫۸ متر مربع به ازای هر شهروند است که باید ۸ متر مربع این سرانه به ازای هر نفر افزایش پیدا کند و برای تحقق آن اهرم های خیلی خوبی به کار برده شود .