پرندگان مهاجر شکاری به دلیل شرایط آب و هوایی و کمبود غذا در مرزهای شمالی مثل صحرای سیبری،قفقاز، ارمنستان، ترکمنستان و کشورهای آسیانه میانه چند ماهی را به ایران ما مهاجرت می کنند و در زیستگاه های کشور حضور دارند به گزارش صدای گامبرون ، این گزارش به اهمیت حفاظت از پرندگان شکاری ، مهاجرت […]
به گزارش صدای گامبرون ، این گزارش به اهمیت حفاظت از پرندگان شکاری ، مهاجرت پرندگان شکاری به کشور، اشاره به برخی از قوانین شکاروصید واهمئ اقدامات یگان حفاظت محیط زیست هرمزگان پرداخته است :
اگر جمعیت پرندگان شکاری کم شود در نتیجه جمعیت پرندگان دانه خوار افزایش یافته و تبدیل به یک آفت می شوند و به باغ ها، نخیلات و مزارع کشاورزی حمله می کنند و باعث ضررو زیان های اقتصادی به کشاورزان، باغداران و دامداران می شوند. یکی دیگر از منابع غذایی پرندگان شکاری، جوندگانی مثل موش ها و خرگوش ها هستند. اینها نیز در صورت کاهش جمعیت پرندگان شکاری تبدیل به آفت شده و با خوردن ریشه غلات و صیفی جات خساراتی را به دنبال دارند. منبع دیگر تغذیه ای پرندگان شکاری مارها و مارمولک ها هستند که افزایش جمعیت این خزندگان در صورت کاهش جمعیت پرندگان شکاری برکسی پوشیده نیست. همچنین پرندگان شکاری از حشراتی مثل ملخ ها تغذیه می کنند که جمعیت این گونه در سال های اخیر رشد بی سابقه ای پیدا کرده و زیان های فراوانی را به مزارع کشاورزی وارده کرده است. .
پرندگان مهاجر شکاری در فصل پاییز به دلیل غریزه طبیعی که دارند و نیز به دلیل شرایط بد آب و هوایی (دمای زیر صفر و یخبندان) و کمبود غذا در مرزهای شمالی مثل صحرای سیبری،قفقاز، ارمنستان، ترکمنستان و کشورهای آسیانه میانه چند ماهی را به ایران ما مهاجرت می کنند و در زیستگاه های کشور حضور دارند و پس از طی این دوره با سرد شدن هوا در زمستان و اواخر پاییز و شروع باران های پاییزی به مسیر مهاجرت خود ادامه داده و به طرف مناطق گرمتر از جمله آفریقا حرکت می کنند و در نهایت در فصل بهار جهت زادآوری به شهرهای شمالی و مرزهای شمالی رفته و در آن جا زادآوری می کنند و بازهم همین چرخه ادامه پیدا می کند. با توجه به رسیدن فصل مهاجرت پرندگان شکاری و تمرکز عمده فعالیت های یگان حفاظت محیط زیست استان بر پایش مستمر مناطق تحت مدیریت و عرصه های طبیعی به منظور پیشگیری از صید از جمله شهرستانهای ساحلی (بندرلنگه ، پارسیان ، ……) بطور شبانه روزی بوده است . هر چند آئین نامه ها و تصویب نامه های مختلفی درقانون شکار وصید در این خصوص به اجرا درآمده است ولی کماکان شاهد دستگیری متخلفان و سود جویان بی شماری دراین زمینه هستیم . اشاره به برخی از قوانین در جهت جلوگیری از زنده گیری پرندگان شکاری : در این راستا به تبصره ۲ ماده «۱۳» قانون شکار و صید که طبق آن زنده گیری، شکار، خرید، فروش، حمل، نگهداری و صدور پرندگان شکاری از قبیل شاهین، بحری، بالابان و دلیجه ممنوع است و متخلف علاوه بر محکومیت به حداکثر مجازات مقرر که سه ماه حبس به استناد مصوبه شماره۲۶۲۹۶۲ /۴۸۳۱۳ مورخ ۸/۱۲/۹۱ هیئت دولت است به جزای نقدی محکوم می شود. سازمان حفاظت محیط زیست طی مصوبه ۱۶۸ شورای عالی حفاظت محیط زیست، درپی تعیین گونه های جانوران وحشی مشمول قانون شکار و صید و طبقه بندی آنها، پرندگان شاهین، بحری و بالابان را در فهرست گونه های در معرض خطر انقراض و همچنین تمامی پرندگان شکاری را در فهرست گونه های حمایت شده و حفاظت شده قرار داده است. بر اساس ماده ۶۸۰ قانون مجازات اسلامی، هر کس بر خلاف مقررات و بدون مجوز قانونی اقدام به شکار یا صید حیوانات و جانوران وحشی حفاظت شده نماید به حبس و یا جزای نقدی تعیین شده در این قانون محکوم خواهد شد.
در این راستا یگان حفاظت محیط زیست استان هرمزگان بصورت شبانه روزی و به صورت گشت های متنوع فشرده از جمله گشت های واکنش سریع، گشت های دوره ای و منظم، دیده بانی های سیار و ثابت، گشت های پهبادی انجام می شود، پهنه بسیار وسیعی از مناطق و زیستگاه های استان بصورت شبانه روزی رصد می شود. هرگونه تخلف در این حوزه را به سامانه ۱۵۴۰ اطلاع دهند تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری آن اقدام شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
این ماموریت توسط یگان حفاظت محیط زیست انجام شد
سازمان حفاظت محیط زیست «عزم ملی برای هوای پاک با انرژی تجدیدپذیر» را به عنوان شعار هفته هوای پاک نامگذاری و روزشمار هفتگی آن را اعلام کرد.
مشاور امور ایثارگران و فرمانده بسیج سازمان حفاظت محیطزیست گفت: در مراسم چهارمین جشنواره کارمند تراز مکتب حاج قاسم سلیمانی، از داود چراغی مدیرکل حراست سازمان حفاظت محیط زیست، بهعنوان یکی از مدیران نمونه و شایسته در مسیر خدمتگزاری تجلیل به عمل آمد.
استاندار هرمزگان و اعضای کمیسیونهای اقتصادی و حمایت از تولید و نظارت بر اصل ۴۴ قانون اساسی در بازدید از پالایشگاه نفت بندرعباس، بر اهمیت این مجموعه در اقتصاد کشور و لزوم رفع مسائل پیش روی آن با بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی تأکید کردند.
Δ