دوم مهرماه روز غار پاک؛ گرامی باد چند سالی است که دوم مهر ماه به ابتکار انجمن غارشناسی به عنوان روز «غار پاک» شناخته شده است نامگذاری دوم مهر ماه به عنوان روز غار پاک فرصت خوبی برای فرهنگ سازی و ارتقا آگاهی و ترویج ضرورت حفاظت از غارها بین مردم و البته مسئولان است. […]
دوم مهرماه روز غار پاک؛ گرامی باد چند سالی است که دوم مهر ماه به ابتکار انجمن غارشناسی به عنوان روز «غار پاک» شناخته شده است نامگذاری دوم مهر ماه به عنوان روز غار پاک فرصت خوبی برای فرهنگ سازی و ارتقا آگاهی و ترویج ضرورت حفاظت از غارها بین مردم و البته مسئولان است. با توجه به اینکه غارها جاذبه زیادی برای طبیعتگردی دارند آشنایی مردم با غارهای استان و ارزش های آن اولین قدم برای حفاظت از آنها است. و در مرحله بعد بازدید و حفاظت از گونه هایی که در غار رشد و تکثیر می نمایند در اولویت می باشد. غار ها در ارتباط تنگاتنگ با سایر عوامل محیطی نقش به سزایی در پایداری محیط ایفا می کنند. ارزش غارها محدود به آثار تاریخی و ساختارهای زمین شناختی نمی شود بلکه به عنوان زیستگاه های مهم وحساس نقش موثری در تنوع زیستی ایفا می کنند، گونه های اندمیک متعددی در غارها زندگی می کنند (از جمله آنها ماهی کور، سمندرغارزی و جمعیت متنوعی از حشرات و سختپوستان) و زندگی گروه های مهمی از حیات وحش مانند خرس ها، پلنگ ها وخفاش ها وابسته به غار است. تاثیر برخی گروه ها وگونه ها که در شرایط بسیار خاص غار زندگی، رشد و تکثیرمیکنند و به عنوان حلقه هایی از زنجیره حیات، حتی در محیط بیرون از غارها به اثبات رسیده است. از طرفی پدیدهها و زیبایی های طبیعی جزئی از سرمایه های ملی هر کشور محسوب می شود که حفاظت و بهره برداری خردمندانه از آن ها اجتناب ناپذیر است. در ادامه به نقش خفاش ها که از زیستمندان مهم غارها است ، می توان اشاره کرد و گفت: نقش خفاش ها در پیشگیری از بیابانزایی از طریق مشارکت موثر در گرده افشانی و انتشار دانه گیاهان به ویژه گیاهان بیابانی به اثبات رسیده است. خفاش ها با بیش از پنجاه گونه شناسایی شده در کشور بزرگترین جمعیت پستانداران کشور را از لحاظ تنوع تشکیل می دهند که اکثر قریب به اتفاق آن ها از گروه خفاش ها حشره خوار هستند که اثرات و خدمات اکولوژیکی آن ها در بیرون از غار شامل موارد مهمی مانند دخالت ونقش موثر در گرده افشانی گیاهان به ویژه بیابانی، تعدیل جمعیت حشرات، مبارزه طبیعی با آفات گیاهی است. طولانی ترین غار نمکی جهان، غار نمکدان ۳، با طول ۶۴۰۰ متریاش است که در استان هرمزگان و جزیره قشم واقع شده است. این غار در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر قشم در ساحل جنوب غربی این جزیره و در داخل گنبد نمکی قشم به ارتفاع ۲۳۷ متر از سطح دریا قرار گرفته است. حفاظت از تنوع زیستی و زیستگاه ها از وظایف اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است. و همچنین حفاظت از غارهای واجد ارزش با کمک محیط بانان منطقه و افراد محلی از جمله اهداف این اداره کل در استان است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
این ماموریت توسط یگان حفاظت محیط زیست انجام شد
تشکل های مردمی ظرفیت های غنی هرمزگان را در حوزه فرهنگ و هنر بیش از پیش معرفی کنند
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان، گفت: تشکل های مردمی و سازمان های مردم نهاد بیش از پیش به حوزههای زیست محیطی برای رسیدن به رشد، پیشرفت و توسعه پایدار ورود کنند.
در این بازدید بررعایت هر چه بهتر الزامات زیستی محیطی در مراحل مختلف تصفیه خانه مورد تاکید قرار گرفت
رییس اداره حفاظت محیط زیست گرگان از تحویل یک بهله پرنده شکاری سارگپه به محیط زیست این شهرستان خبر داد.
Δ