همایش ملی گردشگری سبز با حضور علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در محل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد. در این همایش، علی سلاجقه ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و عرض ارادت به پیشگاه شهدا، ایثارگران، رزمندگان وخانواده های صبورشان اظهار کرد: محیط زیست خوب، هوای خوب و […]
همایش ملی گردشگری سبز با حضور علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در محل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.
در این همایش، علی سلاجقه ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و عرض ارادت به پیشگاه شهدا، ایثارگران، رزمندگان وخانواده های صبورشان اظهار کرد: محیط زیست خوب، هوای خوب و میراث خوب کشور مدیون قطره قطره خون شهیدانی است که برای صیانت از اسلام و ایران عزیز به زمین ریخته است.
وی ادامه داد: از جناب آقای مهندس ضرغامی بابت این دعوت تشکر میکنم و بنده به عنوان یک محیطبان کوچک در خدمت شما هستم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: چنانچه به قرآن شریف مراجعه کنید و به جملات استفهامی متعددی که در قرآن وجود دارد، نگاه کنید، متوجه میشوید که تقریباً تمام آنچه که در قرآن از ما به عنوان اشرف مخلوقات خداوند سؤال شده است، این است که چشم عقل را بگشاییم، واقعیتها را ببینیم و مبتنی بر آن زندگی خود را تراز کنیم.
جملات استفهامی قرآن ما را به الهام گرفتن از طبیعت وادار میکند و علم و دانستنیهای ما مبتنی بر طبیعت است.
سلاجقه تأکید کرد: علم ما اکتسابی است و این اکتساب از طبیعت منشأ گرفته است. افلا ینظرون یعنی چرا گردشگری نمیکنید، چرا نگاه نمیکنید و چرا با نظر عمیق به جهان نمینگرید. افلا یبصرون یعنی چرا با چشم بصیرت نگاه نمیکنید. وقتی این جملات استفهامی را در کنار هم میگذاریم، میفهمیم که طبیعت مادر ماست و گردشگری یعنی بازگشت به طبیعتی که مادر ماست و این یعنی حفظ و احترام ویژه به طبیعت.
وی تصریح کرد: وقتی این مفاهیم را از نظر آموزههای دینی، سیره انبیا و مرسلین و همچنین امامان و رهبران انقلاب در کنار هم قرار میدهیم، میبینیم آنچه که واقعاً در حال اتفاق افتادن است با آنچه که ما به عنوان یک میراث کهن که در قالب قرآن در اختیار داریم، همخوانی ندارد.
معاون رئیس جمهور گفت: میراث یعنی بازگشت به فطرت و رفتن به ریشههایی که برای این کشور، این نظام و برای دین ما فسادناپذیر هستند.
سلاجقه با بیان اینکه امروز چالشهای زیادی را در زمینه محیط زیست داریم، گفت: مسئله تغییر اقلیم، مسئله تنزل تنوع زیستی کشور، بحث گرمایش کره زمین، از دست رفتن خدمات بوم شناختی، مسئله آب، فرونشست زمین، ایجاد گرد و غبار و… را که نگاه میکنیم، متوجه میشویم که چالشهای متعددی داریم که از عدم احترام ما به طبیعت ایجاد شده است.
وی اضافه کرد: در موضوع تغییر اقلیم انسان به عنوان یک کاتالیزور و یک شتاب دهنده تاثیرگذار بوده است و جهان را به سمت و سویی برده که اکنون جهان ما و نسل آینده ما با مشکل مواجه شده است.
سلاجقه تأکید کرد: همانطور که گفتم گردشگری از دید ما به معنی بازگشت به طبیعت است و این گردشگری از نظر ما یعنی فرهنگسازی محیط زیست و اگر تمام زوایای گردشگری را نگاه کنیم، یعنی احترام به طبیعت.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست بیش از ۱۵۰ شهید در راه حفاظت از محیط زیست تقدیم کرده است که در مقابل متخلفین و متجاوزین ایستادند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: این سازمان وظایفی دارد که در این راستا ارتباط تنگاتنگی با وزارت میراث فرهنگی برقرار کرده است. ما تلاش میکنیم که میراث طبیعی ملی را مدیریت کنیم و وزارت میراث فرهنگی در راستای حفاظت از میراث فرهنگی تلاش میکند. در صورت قرارگیری این دو دستگاه در کنار یکدیگر کشور زیبایی خواهیم داشت و روح و روان مردم تسکین مییابد.
سلاجقه تاکید کرد: مردم ما در کشوری زندگی میکنند که سطح تابآوری بسیار بالا است چرا که متغیرهای بسیار زیادی را تجربه میکند که در هیچ کجای دنیا به این تعداد وجود ندارند. از جمله این متغیرها میتوان به تنوع اقلیمی، تنوع زیستی، تنوع زمین شناسی و … اشاره کرد که وقتی به آنها نگاه میکنیم متوجه میشویم که به این تعداد و میزان در هیچ نقطه از جهان وجود ندارد اما در ایران متغیرهای فراوانی وجود دارد که مردم ایران نیز در برابر آنها تاب آوری بالایی دارند.
وی افزود: این مقاومت در تمام سطوح عقیدتی و … نیز به بهترین نحو ممکن وجود دارد. این مقاومت میتواند مردم را مردم کارآفرین و شجاع به تصویر بکشد که هر مشکلی را به بهترین نحو ممکن مدیریت میکنند و هیچگاه دچار شوک نمیشوند. ما چنین سرزمینی را مدیریت میکنیم و در این راستا باید با توجه به بالا بودن تاب آوری مردم عملکرد مناسب داشته باشیم.
به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست این متغیرها نعمتهای بسیار بزرگی هستند که خداوند آنها را به ما عطا کرده است بارشهای کمتر از ۱۰ میلیمتری در کویر لوت تا بارشهای بزرگ مقیاس و ۲هزار میلیمتری در بندر انزلی همگی نعمت الهی است و انسانهای دریادل باید آنها را مدیریت کنند.
وی افزود: شاید در سخن به خوبی صحبت کنیم ولی در عمل به گونه دیگر مورد قضاوت واقع شویم اما به هر حال امیدواریم که همه شرایط دست به دست هم دهد و ما بتوانیم کشور را به سرمنزل مقصد خود برسانیم.
سلاجقه تاکید کرد: این کشور باید از شادی خاصی برخوردار باشد. پاسداشت میراث فرهنگی و طبیعی میتواند ما را به این نقطه برساند. در کنار هم قرار گرفتن دو دستگاه سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت میراث فرهنگی میتواند ما را خیلی قدرتمندتر کند.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست در بحث گردشگری عضو کوچکی از کمیته طبیعتگردی است و تمام ظرفیتهای خود را در اختیار وزارت میراث فرهنگی قرار میدهد. در این راستا لایحه قانون حفاظت مشارکتی را به مجلس ارسال کردهایم و منتظریم که در مجلس شورای اسلامی تصویب شود که در این صورت ظرفیتهای خوبی اتفاق میافتد.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: حدود ۲۰ میلیون هکتار از سطح کشور در بحث زیستگاهها مدیریت میشوند. پوشش گیاهی و گونههای جانوری بسیار متنوع این بخشها میتواند در اختیار انسانهایی قرار گیرد به دنبال بصیرت افزایی و افزایش علم خود نسبت به طبیعت هستند چرا که هر علمی که میآموزیم درباره طبیعت و قانون طبیعت است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: قانونمندی طبیعت امروزه دچار مشکل شده است و در نتیجه میتوانیم در این زمینه در کنار وزارت میراث فرهنگی باشیم همچنین اگر لایحهی حفاظت مشتارکتی را نیز مجلس تایید کند، مطمئناً ظرفیتهای مناسبی برای طبیعت گردی ایجاد خواهد شد البته که در این راستا محوریت ایفای نقش با مردم بومی است.
وی افزود: با قرار گرفتن واژه صنعت در کنار برخی واژهها همچون صنعت گردشگری یا صنعت آب چندان مأنوس و موافق نیستیم چرا که آنها ساخت دست انسان نیستند و یک صنعت خدادادی هستند در طبیعت خبری از دستساختههای بشر نیست به همین دلیل نیز از ارزش بسیار بالایی برخوردار است.
سلاجقه ادامه داد: بنابراین سازمان حفاظت محیط زیست مجموعه زیستگاههایش را در یک اندازه بزرگ مقیاس حتماً در خدمت شما قرار میدهد تا در بحث طبیعت گردی و … از آنها به بهترین شکل ممکن استفاده شود.
وی افزود: ما اعتقاد داریم که وقتی یک گردشگر محیطی را انتخاب میکند یا به جایی میرود دوست ندارد که منظره ناخوشایند، فضای آلوده و بوی نامطبوع در آن محدوده وجود داشته باشد. بنابراین برای داشتن یک محیط زیست سالم، آب و هوا و خاک سالم باید اقداماتی همچون آموزش مصرف بهینه آب و انرژی به نحو مطلوب انجام شود.
سلاجقه در پایان تصریح کرد: یک واحد گردشگری در صورتی میتواند یک واحد نمونه محیط زیستی برای گردشگران باشد که تمام شاخصههای مناسب محیط زیستی را داشته باشد. انتهای پیام/
این مطلب بدون برچسب می باشد.
معاون رییس جمهور و رییس سالزمان حفاظت محیط زیست گفت: دولت چهاردهم بر این اعتقاد است که حفظ محیطزیست به تنهایی از عهده یک سازمان برنمیآید از این رو باید حفاظت مشارکتی پیش رود.
سخنگوی دولت با اشاره به اهمیت سیاستگذاری پایدار در حوزه محیط زیست گفت: حل مشکلات محیط زیست بدون مشارکت مردم ممکن نیست و بحران های فعلی محیط زیستی نتیجه سیاستگذاری های غلط ما در گذشته است.
معاون راهبردی ریاست جمهوری گفت: روزی باید بفهمیم محیط زیست منفعت مشترک همه ماست و جای رقابت نیست. نه فقط سازمان محیطزیست یا تشکلهای مرتبط با آن، بلکه در مدیریت دولتی ما، در مدیریت محلههای ما و در مدیریت فردی همه ما باید دغدغه محیط زیست وجود داشته باشد.
شینا انصاری معاون رییس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با صدور احکامی جداگانه مدیرکل سه استان شامل اردبیل، خراسان شمالی و هرمزگان را در سمت خود ابقا کرد.
Δ