# نجات دو قلاده شغال گرفتار در چاه متروکه در پارسیان

دو قلاده شغال که در یک حلقه چاه متروکه در منطقه حمیران شهرستان پارسیان گرفتار شده بودند، با تلاش تیم امداد و نجات حیات‌وحش اداره‌کل حفاظت محیط زیست هرمزگان و همکاری طبیعت‌دوستان و جوامع محلی، نجات یافته و به زیستگاه طبیعی خود بازگشتند.

مسعود حاجی‌زاده، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پارسیان، از نجات دو قلاده شغال گرفتار در یک چاه متروکه خبر داد.*

5

وی افزود: در پی دریافت گزارشی از سوی یکی از طبیعت‌دوستان مبنی بر گرفتار شدن دو قلاده شغال در یک چاه متروکه در منطقه حمیران پارسیان، موضوع بلافاصله به اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان اطلاع داده شد و در کمترین زمان ممکن، تیم امداد و نجات حیات‌وحش از اداره مدیریت حیات‌وحش اداره‌کل حفاظت محیط زیست هرمزگان، با تجهیزات تخصصی راهی محل حادثه شد.

حاجی‌زاده ادامه داد: پس از حضور تیم امدادی در محل و با همکاری نیروهای محلی و طبیعت‌دوستان، عملیات نجات با رعایت اصول ایمنی انجام شد. در این عملیات، دو قلاده شغال با استفاده از تجهیزات بیهوشی به‌صورت ایمن بیهوش و سپس از داخل چاه خارج شدند.

این عملیات بار دیگر اهمیت اطلاع‌رسانی سریع شهروندان و طبیعت‌دوستان در مواجهه با حوادث مربوط به حیات‌وحش را نشان داد؛ اقدامی که می‌تواند نقش مؤثری در جلوگیری از تلف شدن گونه‌های جانوری و حفاظت از تنوع زیستی منطقه داشته باشد.

پس از انتقال شغال‌ها و انجام مراقبت‌های لازم، وضعیت جسمانی آنها بررسی شد و هر دو قلاده در شرایط مناسب در زیستگاه طبیعی خود رهاسازی شدند.

مسعود حاجی‌زاده در پایان، ضمن قدردانی از همکاری طبیعت‌دوستان و جوامع محلی، از اقدام به‌موقع آنان در اطلاع‌رسانی و همچنین تلاش‌های تیم اعزامی اداره‌کل حفاظت محیط زیست هرمزگان برای نجات این گونه تشکر کرد.