سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت علوم برای ارتقای همکاری‌های طرفینی درزمینهٔ پژوهش ۲تفاهم‌نامه ، امضا کردند.

به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون ، یک تفاهم نامه بین وزارت علوم و سازمان حفاظت محیط زیست و تفاهم نامه دیگر بین معاونت پژوهشی وزارت علوم و این سازمان، به امضا رسید. عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم امضای تفاهم‌نامه گفت: سازمان پیش‌ازاین نیز تجربیاتی از همکاری با دانشگاه‌ها داشت، به […]

به گزارش پایگاه خبری صدای گامبرون ، یک تفاهم نامه بین وزارت علوم و سازمان حفاظت محیط زیست و تفاهم نامه دیگر بین معاونت پژوهشی وزارت علوم و این سازمان، به امضا رسید.
عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم امضای تفاهم‌نامه گفت: سازمان پیش‌ازاین نیز تجربیاتی از همکاری با دانشگاه‌ها داشت، به همین دلیل خواستیم تا این همکاری‌ها به‌صورت نهادینه با دانشگاه‌ها درزمینه های همکاری‌های تحقیقاتی و پایش دربیاید و در سایر مواردی که امکان استفاده از پتانسیل بسیار بزرگ دانشگاه‌ها ممکن است نیز همکاری داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما احساس کردیم محیط زیست می‌تواند از توانمندی‌های دانشگاه‌ها بهره‌مند شوند به همین دلیل از معاونت‌های محیط زیست انسانی و آموزش و پژوهش خواسته شد مذاکراتی باهمتایان خود در وزارت علوم داشته باشند و به تفاهمات کلی برسند تا هم نیاز محیط زیست کشور تأمین شود، هم از پتانسیل‌های کمتر استفاده‌شده وزارت علوم در راستای حفظ محیط زیست استفاده شود.

111711912013
کلانتری با اشاره به محدود بودن نیروی انسانی سازمان ادامه داد: حفظ محیط زیست کار بسیار سختی است و ما نمی‌توانیم با این تعداد نیرو به‌تنهایی از عهده این کار بربیاییم.
در ادامه جلسه امضای تفاهم‌نامه، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: وزارت علوم وظیفه دارد به حل مسائل و چالش‌های بزرگی که جامعه با آن روبروست ورود کند و آن‌ها را با نگاه کارشناسی و مطالعه و پژوهش و همچنین با استفاده از نظرات متخصصان حل کند.
وی ادامه داد: مسائل زیست‌محیطی در سطح ملی باعث نگرانی مردم است و دانشگاهیان هم همین نگرانی‌ها را دارند. با توجه به حساسیت ریاست سازمان حفاظت محیط زیست درباره این موضوع و رویکردی که دارند ما با امکانات این وزارت خانه در پی این تفاهم‌نامه شرایطی را فراهم خواهیم کرد که همه دانشگاه‌های کشور بخصوص آن‌هایی که تجربه بیشتری در حوزه محیط زیست دارند به کمک سازمان محیط زیست بیایند.
غلامی با تأکید بر اینکه مشکلات فعلی نیاز به بررسی‌های علمی دارند ادامه داد: از دل بررسی‌های علمی و پژوهشی، تحقیقاتی بیرون خواهد آمد که هم در داخل و هم در خارج از کشور می‌تواند برای مسائل زیست‌محیطی کاربردی باشد.
وی گفت: کاری که تعهد جدی ماست این است که اعضای هیئت‌علمی را در قالب فرصت‌های مطالعاتی که دارند به سمت موضوعات محیط زیستی سوق دهیم. همچنین با آوردن پایان‌نامه‌ها به این‌سو و با پروژه‌هایی که اساتید تعریف می‌کنند، همکاری‌های جدیدی با سازمان حفاظت محیط زیست ایجاد کنیم.
وزیر علوم در ادامه درباره موارد مندرج در تفاهم‌نامه گفت: در تفاهم‌نامه‌ها معمول نیست که به عناوین  به شکل خاص اشاره شود، زیرا همه کارهایی که در حوزه‌های مربوط به محیط زیست قرار می‌گیرد و حل مسائل و مشکلات و چاره‌جویی‌ها در راستای همین تفاهم‌نامه اجرا می‌شود.
وی ادامه داد: برای حل چالش‌های بزرگ از دانشگاه‌های بزرگ و مختلف کمک گرفته و آن‌ها را ساماندهی کردیم که این چالش‌ها را باهم حل کنیم.
مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در این جلسه با اشاره به همکاری‌های قبلی سازمان حفاظت محیط زیست با فضای دانشگاهی و پژوهشی کشور گفت: ما در سازمان به دستور حاکمیت دو کارگروه داریم که یکی دبیرخانه کارگروه آلودگی کلان‌شهرها و دیگری کارگروه گردوغبار است و در هردو بخش از کمک دانشگاه‌ها استفاده کرده‌ایم و امیدواریم در دراستای این تفاهم‌نامه همکاری‌ها گسترش پیدا کند.